Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Как да направите своя собствена AI снимка като от годишник на 90-те

Как да направите своя собствена AI снимка като от годишник на 90-те

Аз детето | 2023-11-02

Как да направите своя собствена AI снимка като от годишник на 90-те

Виждали сте тренда в TikTok или Instagram: вашите приятели, семейство и любими инфлуенсъри споделят снимки от годишника си от 90-те. Само че това всъщност не са техни снимки – това е набор от изображения, генериран от AI (така наречения изкуствен интелект). Тези снимки, уж от годишника, завладяха интернет и можете да ги изпробвате сами. Въпреки че вероятно има други приложения, които предлагат услугата, изглежда, че повечето хора използват EPIK - AI Photo Editor.

Това приложение не се появи в App Store с изричното намерение да генерира снимки от годишника с изкуствен интелект: то вече предлага инструменти за редактиране на снимки с изкуствен интелект за потребителите, за да премахват разсейващи обекти, да разменят фонове, да добавят филтри и други. Ето как можете да го изпробвате сами.

За да започнете, изтеглете EPIK - AI Photo Editor от iOS App Store или Google Play Store. Отворете приложението, след което докоснете „AI Yearbook“ на главния екран. Докоснете „Продължи“, след което изберете „Качване на 8–12 селфита“. Ще трябва да дадете на приложението разрешение за достъп до вашата камера, но за по-сигурен подход му дайте достъп само до 12 селфита, които искате да качите. След като изберете снимките си, ще трябва да изберете пола си, след което да изберете начин за плащане. (За съжаление, тази функция на AI Yearbook не е безплатна.) За $5,99 можете да върнете вашите снимки от годишника след 24 часа. За $9,99 можете да ги получите след два часа. Която и опция да изберете, изберете „Създаване на изображения от годишника“, за да започнете процеса. И разбира се питайте родителите си дали можете да дадете пари за такова нещо!

Винаги има нещо малко обезпокоително в приложения като това и ако се притеснявате да споделяте вашите селфита с EPIK, не ви обвиняваме. Самото приложение обаче не изглежда да е по-лошо по отношение на вашите данни от всяко друго. Например то използва идентификатори, за да проследява активността ви в други приложения и уебсайтове, което много приложения правят: Ако деактивирате проследяването на вашия телефон, това няма да е толкова голям проблем. То също така ще съхранява информация като вашето местоположение, ако разрешите това.

Но разбира се, големият въпрос е за изображенията на самото ви лице. Според компанията майка – SNOW Corporation, приложението EPIK не съхранява никаква лична информация от своите потребители, включително селфита, използвани за генериране на вашите AI изображения. Това обаче не означава, че SNOW Corporation не съхранява вашата информация: има разлика. В своята политика за поверителност те наистина обсъждат как използват лицевото разпознаване за изпълнение на определени функции в приложението и че макар тази технология да не се използва за идентифициране на отделни лица, тя изпраща тези данни чрез трети страни и ги съхранява. Те ще го изтрият, след като първоначалната му цел бъде завършена или в рамките на три години.

Въз основа на всичко това изглежда, че EPIK и SNOW не пазят вашите снимки, но е възможно да съхраняват информация за проследяване, информация за устройството, информация за местоположение и обработка на разпознаване на лица. Отново вероятно използвате приложения, които употребяват вашите данни по същия начин. Не е стопроцентово сигурно, но вероятно можете спокойно да го изпробвате. (Разбира се, етиката на тези AI генератори на изображения е за съвсем друга дискусия.)

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град