зоокът

Начало | зоокът | Издирват друга група маймуни бегълци, пак от същия немски зоопарк

Издирват друга група маймуни бегълци, пак от същия немски зоопарк

Аз детето | 2021-04-25

Издирват друга група маймуни бегълци, пак от същия немски зоопарк

Съвсем скоро зоопарк в югозападната част на Германия ще се нарича „Бягството на маймуните“ или пък нещо такова, защото маймуни, макар и този път от друг вид, избягаха от зоопарк в югозападната част на Германия за трети път през последните две седмици, съобщи ДПА. Десет берберски макака успели да избягат в събота от зоната, която обитават в зоопарка в Льофинген. Пазачите ги забелязали в близката гора и се опитват да ги заловят, съобщиха от полицията.

Все още не е ясно как животните са успели да избягат. Властите предупредиха хората да избягват да приближават маймуните, да не ги хранят, нито да се опитват да ги заловят. В четвъртък от същия зоопарк избягаха четири маймуни, които скоро след това бяха открити недалеч от магистралата край града. От зоопарка съобщиха, че са успели да заловят три от тях, съдбата на четвъртото животно засега не е известна.

Преди две седмици, по време на ремонт в зоопарка, изчезнаха повече от двадесет макака, които бяха намерени и върнати от служители в зоопарка. Смята се, че маймуните от тази порода, известна още като магот, са безобидни, срамежливи и страхливи, но могат да бъдат и агресивни, ако се почувстват застрашени, предупредиха властите.

Снимка: ReutersКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град