зоокът

Начало | зоокът | Детска градина в Гоце Делчев осинови щъркелово гнездо

Детска градина в Гоце Делчев осинови щъркелово гнездо

Аз детето | 2021-05-21

Детска градина в Гоце Делчев осинови щъркелово гнездо

Детска градина в Гоце Делчев осинови щъркелово гнездо. Двойката щъркели – Константин и Елена, гнездящи в село Баничан, ще бъдат обгрижвани от децата и техните родители. А камера за видеонаблюдение следи живота на белия щъркел в едно от седемте гнезда в селото.

Белият щъркел е символ на Баничан. От години двойка щъркели там е под постоянно видеонаблюдение. Преди дни се излюпват две малки, а всеки момент се очаква на бял свят да се появи и третото щъркелче. За орнитолозите в района запазването на вида е мисия. „Имаме осиновени гнезда в град Гоце Делчев, там положението е много сериозно, тъй като в самия град има само две щъркелови гнезда и е изключително важно да се грижим за опазването им“, каза Димитър Попов от Българското дружество за защита на птиците.

Константин и Елена вече ще са грижа и на децата от детската градина, които стават техни осиновители. Самите деца се вълнуват от доста време за новата си важна задача и задават доста въпроси как да се грижат за новите си приятели! Вижте повече за децата с добри сърца в репортажа на Bulgaria ON AIR.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град