спорт

Начало | спорт | Големите ползи от „малкия“ тенис

Големите ползи от „малкия“ тенис

Аз детето | 2016-06-02

Големите ползи от „малкия“ тенис

Спортът е нещо чудесно, нещо забавно и приятно, което определено трябва да бъде част от живота ни независимо дали сме деца или възрастни – това го знае всеки. Но децата знаят, че също така понякога е доста трудно да се намери време за спорт, защото как да намериш време между училището, домашните и ходенето на уроци по английски или френски език. Често дори през лятната ваканция учителите ви затрупват с книги за четене, писане на съчинения и задачи. Не че това е лошо, но така времето не стига за нищо друго. Но пък имаме за вас едно изненадващо решение на този проблем – нарича се тенис на маса. Тенисът на маса е доста подценяван по наше мнение, но много достъпен и в същото време завладяващ спорт. За него са необходими проста екипировка – всъщност само хилки, топче и удобни дрехи, може дори и с дънки. Може да се играе както на открито, така и на закрито – дори на близката площадка или в училището. Дори не е необходимо да имате истинска тенис маса, макар с нея да е по-добре, ако нямате, можете просто да импровизирате. Освен това той е универсален спорт. Подходящ е за всеки и за всяка възраст.

Тенисът на маса е достъпен спорт за всеки, независимо от физическите му данни: висок или нисък ръст, спортуващ редовно или не чак толкова, строен или по-пухкав – това няма абсолютно никакво значение. От собствен опит можем да ви кажем, че тенисът на маса е много увлекателен и буквално ви завладява от момента, в който хванете хилката и ударите топчето. Точно оттогава започвате да се чувствате и като истински спортисти. Всичко това, разбира се, води до увеличаване и на положителните емоции на всеки и дори дава мотивация да продължим да спортуваме редовно. Този вид дейност може да бъде дори хоби за през уикендите, за цялото семейство, но в същото време и професионален спорт.

Много майки, татковци и деца с удоволствие играят пинг-понг през ваканциите и почивките. Но няма никаква причина да забравите за тениса на маса и след тях, защото тенисът на маса може да се играе навсякъде и по всяко време и винаги е забавен, както първия път, когато сте го опитали. И както във всеки спорт, така и в този ще ви разкажем малко и за ползите, за да ви убедим максимално колко е хубав!

Тенисът на маса е полезен за:

  • Очите – при това както никой друг. По време на игра очите непрекъснато правят упражнения, да, дори и те имат нужда от това, докато следите приближаващото се и отдалечаващото се топче.
  • Подобрява концентрацията, докато се опитвате внимателно да следите накъде отива бързото топче.
  • Подобрява скоростта на реакциите – това е особено важно в нашия бързо променящ се свят.
  • Развива сръчността и затова е много полезен за тези, които са малко по-несръчни.
  • Развива мисленето – това сами знаете колко е важно.
  • Помага за развитието на фините двигателно-моторни умения, което колкото и да не ви се вярва, рефлектира върху почерка, така че ако не сте много добри в краснописа, спортувайте тенис на маса.
  • Помага да имаме здраво сърце и добро настроение – кой няма нужда от тези две неща..

Знаете ли, че когато се е появил тенисът на маса е бил упражняван само от английските благородници? Отначало дори те използвали каквото имат за тази игра, стари книги, табакери, а за топка... коркови тапи от вино. Когато играта по-късно придобива популярност и сред обикновеното население, вече биват изобретени и хилките и топчето, а тогава тя започва да се нарича и пинг-понг. Това е така, защото когато топчето се удря в хилката се чува „пинг“, а когато се удря в масата – „понг“.

Ако искате да чуете сами, че не си измисляме, да се чувствате като истински английски благородници и просто да се забавлявате и да спортувате в приятна компания, вече знаете – „Детска Игриада“ ви очаква! Там, заедно с нашите любезни партньори от "Decathlon Bulgaria" ще ви предоставим интересната възмижност да опитате пинг-понг и да спечелите чудесни награди! Заповядайте!

Организатор на събитието: Az-deteto.bg

Основен партньор: Мтел

Събитието се организира с подкрепата на: Лидл България, Граве България, Florina, „Селект Асет Мениджмънт“ ЕАД, FUNDAY SUMMER ADVENTURE, Doppelherz и Езиков център International House Sofia.

„Детска Игриада“ се организира в партньорство със Столична община, Decathlon, Българска Федерация Лека Атлетика, Бадминтон зала Европа, Българска Карате Киокушин Федерация и „Хокей клуб – НСА“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град