малък готвач

Начало | малък готвач | Ето как да направите идеалния омлет

Ето как да направите идеалния омлет

Аз детето | 2023-06-26

Ето как да направите идеалния омлет

Пухкав и нежен с безкраен асортимент от пълнежи, омлетът е класическа закуска или вечеря, която никога не излиза от мода! Но не е толкова лесно да се направи... Не, всъщност е лесно, просто трябва да знаете как точно. Ако искате да сте като истински готвачи и да правите най-невероятните омлети у дома, ето и рецептата.

За една порция ще ви трябват:

Ето и как точно да го приготвите:

В малка купа разбийте заедно 2 яйца, малко мляко, щипка сол и черен пипер. Уверете се, че яйцата са хубаво разбити. Трябва да имат малки балончета отгоре.

В тиган на среден огън разтопете маслото. Изсипете яйчената смес и гответе за 1 до 2 минути. Използвайте шпатула, за да повдигнете внимателно краищата на омлета и да отместите сготвените части от краищата, като наклоните тигана, за да позволите на несготвеното яйце да изтече отдолу.

Повторете, докато яйцата станат почти стегнати, образувайки равномерен слой. След като яйцата вече не са течни, поръсете с ½ чаша настърган кашкавал (или друг вид кашкавал или сирене, като чедър, моцарела и т. н) и всякакви други гарнитури.

Покрийте тигана с капак и гответе за около 3 минути, докато горната част стегне и кашкавалът се разтопи. Сгънете омлета наполовина и сервирайте веднага.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град