интересно

Начало | интересно | Един пощальон на Дядо Коледа разказва...

Един пощальон на Дядо Коледа разказва...

Аз детето | 2010-12-24

Един пощальон на Дядо Коледа разказва...

Всяка година милиони писма пристигат на адрес: Arctic Circle; 96930 Rovaniemi; Finland за Дядо Коледа. Чрез тях добрият старец изпълнява желанията на хора от всички възрасти и винаги гледа да направи щастливи децата и родителите им.

Дядо Коледа живее в Лапландия заедно с елфи или джуджета, които му помагат за изработването на подаръците за децата. Той лети с вълшебна шейна, карана от елените Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф. 

Дядо Коледа има и много помощници, които неуморно и безкористно помагат в събирането на желанията и в изработването на подаръците. Освен Снежанка, която му е една от най-верните помощнички, тази година на Дядо Коледа помага и пощальонът на Столичен куклен театър, стои неуморно пред къщичката в театъра, в която децата влизат да напишат своите писма с желанията си. След това ги пускат в специално изработена в Лапландия вълшебна кутия, която има способността да вижда през всяко писмо дали децата са слушали или не и съответно дали да изпълни това желание. 

Пощальонът на Столичен куклен театър каза, че тази година всички деца са били изключително послушни и ще получат своите подаръци. А Дядо Коледа и неговите верни джуджета дори ни споделиха и какви са традиционните предпочитания на децата. 
За момичетата това са Хана Монтана, кукла Барби и Трите мускетарки, Снежанка, Пепеляшка и Бамболина; а за момчетата видеоигри Бен Тен и PSP. 

С голяма радост Дядо Коледа ни предостави и някои от писмата с по-нестандартни желания, без разбира се да издава подателите им:

„Дядо Коледа, искам Фабрика за сладки, Батмобил и Влака на Томас. Марти.”

„Мили Дядо Коледа, аз съм Ива. Искам едно виенско колело за понита. Много съм слушала”.

„Мили Дядо Коледа, бих искала да ми донесеш Фабрика за парфюми и Фабрика за кристали. От Дара.”

Ивчо пък иска още отсега Дядо Коледа да му донесе Ауди Q7. А с голяма радост установихме, че и сред пусналите писмо в къщичката на пощальона от Лапландия има и малки почитатели на театъра:
„ Дядо Коледа, много искам да ми донесеш прожектор и сцена! Деян.” За тази цел Дядо Коледа поиска веднага съдействие от Столичен куклен театър. СКТ награди подателя на това писмо с безплатни пропуски за представление през месец януари.

А други просто пишат: „Мили Дядо Коледа! За тази Коледа искам само да сме здрави цялото семейство и всички хора, които обичам.”

Всички да са спокойни, че джуджетата на Дядо Коледа правят най-хубавите кукли, а елфите, които разработват видеоигрите, са най-добрите в занаята си. Имайки предвид, че в Лапландия е най-голямата фабрика за играчки, няма да бъде никак трудно за Дядо Коледа и неговите помощници да направят и Фабрика за парфюми, кристали и сладки...



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град