интересно

Начало | интересно | „Приказка без край“ е много интересна книга

„Приказка без край“ е много интересна книга

Моника Иванова | 2010-11-18

Моята любима книга се казва "Приказка без край". Когато я видях в библиотеката, още по заглавието разбрах, че книгата е много интересна.

В нея се разказва за едно момче на 10-11 години, което много обича да чете, но не е много силно в училище. Някои от неговите съученици му се подиграват и го обиждат и при една такава случка Бастиян влиза, гонен от хулиганите, в една антикварна книжарница. Там г-н Кореандър започва да го разпитва за личния му живот и накрая въпреки, че не обича деца той открива себе си в това дете.

Бастиян отива на училище, но не влиза в час, а отива на тавана, заключва се и започва да чете книгата. По едно време неусетно Бастиян разбира, че е станл част от тази история...

Той спасява Детската царица, като и дава ново име и така спасява приказната страна Фантазия, в която той преживява толкова много неща и открива себе си. След като се връща в реалния свят Бастиян е готов да започне живота си наново...
 
Тази книга ме завладя със съдържанието си и с вълнуващите моменти в нея. Тя е много интересна, но и не много дълга, прочетох я за два дни, но като свърши не можех да повярвам, че една такава прекрасна книга е свършила. Препоръчвам ви я да я прочетете — тя е много интересна.

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"

Вижте още:
Любимите ми книги са "Матилда" и "Приказка без край"



Коментари
3 коментара

vanq pandrska, 7 г.,

Публикувано на 25.09.2011

mnogo e hubava

Pavche Stefanova, 12 г.,

Публикувано на 10.08.2013

Aз я прочетох. Има я в задължителния списък за 6. клас.

Anonimno , 12 г.,

Публикувано на 01.09.2015

Interesna e no ima nova takava kniga koqto e mnogo po-dalga

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град