интересно

Начало | интересно | Знаете ли кой е дядо Коледа?

Знаете ли кой е дядо Коледа?

Галина Станева | 2010-12-06

Вие, разбира се, знаете кой е дядо Коледа. Ако не, аз ще ви обясня. Онзи добър белобрад старец с червения костюм. Той влиза през комина или през вратата и носи подаръци на всички деца, но на лошите по-малко. Слага ги под елхата и на сутринта, когато се събудим, с радост ги отваряме!

Дядо Коледа живее на Северния полюс, в Лапландия. В голяма, голяма къща! Там има елфи, които правят подаръци за милиони деца! Има елфи, които определят кое дете е слушало и кое — не! Има елфи, които четат писмата и предават на елфите работници (тези, които правят подаръците и радват децата) това, което да направят. Има и елфи спасители. Има и елфи, които готвят и изобщо се грижат за другите джуджета и дядо Коледа. Има и главен елф.

В къщата му има работилница, в която се произвеждат подаръците. Има поща, в която отиват писмата на милиони деца. Има стая, в която се определя кой е слушал и кой - не. Има стая за елфите спасители. Има офис на главния елф. Има и стая на дядо Коледа... Изобщо има много стаи! Разбира се, дядо Коледа има и шейна със звънчета. Звънът на звънчетата може да чуе само този, който вярва в Коледа, дядо Коледа и изобщо в чудеса! Тази шейна е управлявана от елени, които могат да летят, но дядо Коледа не пожела да напиша тук имената им, но ми даде да напиша само две: Рудолф и Комета. Това е за Дядо Коледа и джуджетата му.

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
3 коментара

Деница Кунева, 13 г.,

Публикувано на 07.12.2010

Според мен не е свързано с темата, защото тези неща всеки ги знае, а конкурсът е сам да измислиш разказ или стихотворение.

emi hristova, 12 г.,

Публикувано на 03.09.2011

xubav leksikon

vasko hristovi, 18 г.,

Публикувано на 03.09.2011

hubav leksikon vasko

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град