малък готвач

Начало | малък готвач | Докато все още е топло навън почерпете кучето с фъстъчен сладолед

Докато все още е топло навън почерпете кучето с фъстъчен сладолед

Аз детето | 2023-09-27

Докато все още е топло навън почерпете кучето с фъстъчен сладолед

Докато е още топло и става за ледени лакомства, и ако имате куче или пък ваш приятел има куче, предлагаме ви да го зарадвате с нещо... Домашен сладолед, който се приготвя само за 5 минути. Този кучешки сладолед е напълно подходящ за домашни любимци и безопасен за консумация от кучета. Това е рецепта за домашен сладолед, която вашето кученце наистина ще хареса, защото съдържа съставки, по които кучетата полудяват като фъстъчено масло, кисело мляко и мед.

За направата на около 4 порции ще ви трябват:

  • 1 чаша обикновено кисело мляко
  • 1 чаша кремообразно фъстъчено масло, но се уверете, че не съдържа ксилитол. Повечето марки фъстъчено масло не съдържат ксилитол, но е важно да се провери, защото може да бъде вредно за кучетата
  • 1 супена лъжица мед
  • ½ чаена лъжичка канела

Само 2 стъпки към инструкциите на тази рецепта означават, че е лесно, лесно, лесно! Вашият космат приятел ще се наслади на вкусното си лакомство за нула време. Разбира се ако сте по-малки, внимавайте много, да не стане плачка, вместо радост от сладоледа.

Поставете всички съставки в блендера, пасатор или друг подобен уред. Пасирайте, докато стане гладка и кремообразна смес. Замразете за 1-2 часа във фризера в подходяща кутия.

Професионален съвет: Когато този сладолед е замръзнал, е трудно да се загребе. Може да се наложи да го оставите на стайна температура за 10-15 минути или докато стане лесно за гребване. Помнете обаче, че макар и безопасен е хубаво кучето да получава не повече от 2 супени лъжици на ден, за да не му стане лошо на коремчето.

По идея на princesspinkygirl.com

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град