малък готвач

Начало | малък готвач | Ябълката с есенна премяна нагласете и вкусно си хапнете

Ябълката с есенна премяна нагласете и вкусно си хапнете

Аз детето | 2023-09-27

Ябълката с есенна премяна нагласете и вкусно си хапнете

На какво според вас ухае есента? На чай с ябълка и мед? Печена тиква или печени ябълки с орехи или пък ябълков сладкиш с канела? Може да обичате и нещо по-необичайно като тиквен крем или пък тиквен шейк! Каквото и от тези неща да обичате най-много, не се съмняваме, че основните съставки, които бихте използвали за истинска есенна вкуснотия са ябълки или тиква. Разбира се има достатъчно рецепти за нещо вкусно с тези два есенни дара. На бас обаче, че не знаете всички рецепти или пък сте чували за тях, но не сте ги опитвали. Така например приготвяли ли сте карамелизирани ябълки. Те са ароматни и много сладки, но рецептата, която ще ви покажем сега няма да е за тях. Защото докато направиш дори една ябълка кухнята изглежда така все едно е минал ураган през нея. Ще ви предложим обаче почти същия вариант, който обаче се приготвя много по-лесно, а си е все така вкусен. Така че пригответе се за един апетитен есенен десерт!

За него ще са ви необходими:

  • 2 ябълки – зелени, червени, жълти – изберете си любимите
  • 2 пакетчета крема сирене
  • половин чаена чаша кафява захар
  • половин чаена чаша бяла захар
  • 1 пакетче ванилия
  • шепа счукани ядки по желание

Ще са ви необходими също и купичка, лъжица и нож!

Прави се много лесно, като действието е предимно бъркане и пак бъркане. Първо обаче измийте добре ябълките и ги нарежете на парчета. Каквито искате и обичате да ядете, като не забравяте да ги почистите от семките или да помолите някой по-голям ако все още не се справяте добре с ножа.

След това просто поставете всички останали продукти без ядките в купичка и разбъркайте. Бъркайте още и още, докато получите еднородна смес. Тя трябва да бъде леко кафява и сладка. Ако решите можете да замените бялата захар и с малко мед за повече аромат и вкус. После просто посипете така направената смес счукани ядки – орехи, кашу и дори бадеми. Всичко е подходящо! Накрая просто остава да хапнете вкусно. Топнете края на парче ябълка или пък я набодете на вилица и я потопете в сместа и опитайте. Сигурни сме, че няма да спрете докато не изядете всичко – толкова е вкусно!

С ябълки можете да си направите и други вкуснотии:
Ябълки с ухание на есен
Ябълки и сметана
Вкусни и здравословни ябълкови понички
Салата с ябълки и броколи за отличници
Печени ябълки с мед, орехи и канела



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град