новини детски

Начало | новини детски | Детски панаир ще има и за децата от София

Детски панаир ще има и за децата от София

Аз детето | 2019-05-29

Детски панаир ще има и за децата от София

В тазгодишното издание на Детски панаир в София ще се включат над 60 културно-образователни инициативи за деца. По традиция той ще се проведе на 1 юни пред Народния театър „Иван Вазов“. Панаирът стартира успешно преди 8 години, като до момента са реализирани над 40 събития в 15 града. И тази година организаторите от Изиарт са подготвили специални игри за музеите в които децата ще могат да станат откриватели. За обичащите изкуството малчугани са предвидени детски работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия.

За първи път тази година са включени и работилници по тъкане, любопитни техники по неврографика и цианотайп. Работилниците ще се провеждат от 11 до 20 часа на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Подготвена е и специална игра посветена на символите скрити в герба на София с което ще се отбележи и годишнината на града. Всяко дете ще има възможност да изработи свой магнит с емблематична сграда на София. Не са забравени и най-малките, бебетата, за тях е предвиден кът с игри носещ името Thinkle Stars. В програмата на панаира са предвидени и редица спортни дейности като танци, йога, тенис, шах и др.

Специално за събитието ще бъде докарана и истинска пожарна кола, на която децата ще могат да се качат и влязат в ролята на истински пожарникари. Събитието е некомерсиално и в него може да се включат всички желаещи деца напълно безплатно. Детският панаир е и част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град