новини детски

Начало | новини детски | „Музейко“ празнува Първи юни с безплатен вход за всички

„Музейко“ празнува Първи юни с безплатен вход за всички

Аз детето | 2019-05-30

„Музейко“ празнува Първи юни с безплатен вход за всички

На детския празник истински учени ще посрещат малките изследователи, за да им разкрият най-любопитните факти за живота на планетата. Когато светът принадлежи на децата, няма невъзможни неща – ще разберем какво виждат животните и как се образува истинска буря. Едни ще бъдат археолози, други – капитани на космически кораб! Иновативни конструктори ще очакват всички откриватели, които не се страхуват да тръгнат по пътя на мечтите! С какво се хранят астронавтите? Какво виждат животните? Какви тайни крият камъните? Знаеш ли колко тежиш на Марс? А можеш ли да надскочиш пантера?

„Музейко“ кани всички любопитковци на 1 юни, за да разкрие отговорите на тези и още много интересни въпроси. По случай детския празник „Музейко“ отваря безплатно врати за своите малки и големи приятели, които ще имат възможност да преживеят един незабравим ден с вълнуващи занимания. От 11:00 до 19:00 ч. всички деца и любопитни възрастни, които обичат да изследват и преоткриват света, ще могат да се запознаят с новите открития в света на науката, екологията, комуникациите и изкуствата. С помощта на истински учени младите откриватели ще пропътуват хиляди години из етажите на минало, настояще и бъдеще, а в края на деня ще знаят безброй любопитни факти за живота на планетата.

В отворената артзона децата ще се срещнат с шведския иновативен конструктор Strawbees, който ще ги вдъхнови да тестват, изследват и конструират с помощта на своята интуиция. Защото създаваме най-хубавите неща, когато вярваме в себе си! Всички, които мечтаят да издигнат високи кули и да построят сградите на своето въображение, ще могат да отскочат в специалната зона за конструиране – Стреожко.

Екипът на „Музейко“ ще увлече деца и родители в тайните на енергията, центробежните сили, налягането, топлопроводимостта и астрономията с кратки научни демонстрации и експерименти.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град