новини детски

Начало | новини детски | Над 40 културно-образователно-забавни работилнички ще радват децата на Детски панаир в Благоевград

Над 40 културно-образователно-забавни работилнички ще радват децата на Детски панаир в Благоевград

Аз детето | 2019-05-21

Над 40 културно-образователно-забавни работилнички ще радват децата на Детски панаир в Благоевград

Детският панаир отново ще гостува в Благоевград! В рамките на два дни (25 и 26 май) всяко дете ще има възможност да твори, да се забавлява и да научава интересни факти за света. Тази година ви очакват над 40 работилнички организирани от Община Благоевград и фондация „Easyart“. Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионалния исторически музей от 10 до 18 часа.

Освен традиционните ателиета за стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика. Специално за децата от града ще има и работилница, в която да направят свой магнит с кон – символа на Благоевград.

По традиция Громахолд ще запознаят децата с основните видове строителна техника със специално разработено ателие. Ще бъде показана и истинска пожарна кола на която хлапетата ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на истински пожарникари. Организаторите са приготвили и атрактивна сцена с програма – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детската аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции като музеи и галерии.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град