спорт

Начало | спорт | Деца и младежи от цялата страна се включват в турнир по стрийт фитнес във Варна

Деца и младежи от цялата страна се включват в турнир по стрийт фитнес във Варна

Аз детето | 2017-07-11

Деца и младежи от цялата страна се включват в турнир по стрийт фитнес във Варна

За поредна година Националното сдружение на сираците в България организира спортната кампания „Ваканция без грижи“, която тази година обикаля няколко градове в страната с провеждането на турнир по „Стрийт фитнес“. Дирекция „Спорт“ в община Варна за поредна година се включва и подкрепя активно инициативата за провеждането на спортната кампания. Целта е децата и младите хора да са по-често на спортните площадки през лятната ваканция, да се освобождават от стреса чрез спорта, както и деца в неравностойно положение да спортуват заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта да са равни и да създават нови приятелства и социални контакти.

На 15.07.2017 г. от 09.00 часа в двора на Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ над 50 участници от Варна, София, Пловдив, Перник, Плевен, Стара Загора, Силистра, Добрич и други градове ще се състезават в три категории: момчета до 17 години, момчета над 17 години и момичета над 14 години, като участниците ще бъдат оценявани от професионални съдии за сила, комбинирани елементи и издръжливост и ще бъдат наградени от първо до трето място във всяка една от категориите.

За всички участници са осигурени напитки и храни, като с подкрепата на дирекция „Спорт“ община Варна е осигурено и настаняване на участниците, които не са от Варна в хотел. Председателят на Националното сдружение на сираците в България г-н Слави Михайлов, отбеляза че подкрепата на дирекция „Спорт“ община Варна е най-голяма в тази кампания.

До момента същият турнир се проведе в Мездра и Пловдив, като предстои след Варна на 22.07.2017 г. да се проведе в Стара Загора, на 29.07.2017 г. в Плевен и на 02.09.2017 г. в София, където ще е и финалът за всички победители от всеки град във всяка една от категориите.

Турнирите по „Стрийт фитнес“ се организират в партньорство с община Варна, община Пловдив, община Мездра и община Стара Загора. Всеки, който желае може да се запише на място и да участва в организираното спортно събитие. Организаторите благодарят на всички за подкрепата.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град