За родители

Начало | За родители | Детето иска котка – какво да правим?

Детето иска котка – какво да правим?

Аз детето | 2024-05-10

Сред най-предпочитаните домашни любимци за отглеждане в къща или апартамент се открояват котките. Те са фаворити на малчуганите и често семействата с деца избират точно тях за създаване на пълноценна семейна среда. Освен това, такъв тип отговорност може да ги научи на самостоятелност и отговорност.

Ако детето ви иска мъркащ домашен любимец и искате да вземете най-доброто и информирано решение, не се притеснявайте. Вижте какво имат да споделят от сайта на Базар по темата в следващите редове.

 

Подготовка за домашния любимец

Сред най-важните неща, за които трябва да се погрижите като родители, е да подготвите детето за предстоящите промени. Много често малчуганите се основават на първичните си емоции, които включват прекалено навлизане в личното пространство на животното, липса на спокойствие. Това може да се отрази на четириногия ви приятел и да го накара да прояви своя нрав, което да бъде опасно за детето.

Трябва да обясните колко голяма отговорност и ангажимент е това, как трябва да се осъществява грижата за този нов член на семейството.

 

Избор на котка

След като вече сте се решили на тази промяна, трябва да помислите за избор на любимец. Тук е важно да съобразите някои особености, като:

 
●  начин на придобиване – трябва да помислите дали предпочитате метода на осиновяване на бебе или възрастна котка, или искате да се насочите към покупка. Ако предпочитате втория вариант, сред належащите въпроси е откъде искате да закупите – от зоомагазин или чрез обяви за продажби в интернет;
●  порода – онлайн ще откриете голямо разнообразие от обяви за продажба на различни породи, на които вашите деца да се зарадват. Тук се нареждат британска късокосместа, шотландска клепоуха, бенгалска, сфинкс, сиамска и други. Запознайте се с особеностите за всяка порода и вижте кои съвпадат с очакванията и средата за живот, която ще им осигурите;
●  възраст – ще откриете обяви за продажба или осиновяване както на бебета котета, така и на по-възрастни индивиди, като такива на 6-месечна възраст или дори повече.

Онлайн ще откриете голямо разнообразие от обяви за покупка на различни по възраст и порода котки, както и дори такива за подаряване, от които може да се възползвате, напомнят от Bazar.bg. В утвърдените платформи ще откриете дори филтри, чрез които да улесните процеса на търсене.

 

Закупуване на всички нужни принадлежности за отглеждане на котката

След като вече сте избрали новия домашен любимец за вашето дете, е време да помислите за всички принадлежности, които ще ви бъдат необходими за отглеждането му и осигуряването на пълноценна среда на живот. Тук, на първо място, се включват храната и съдовете, в които котката ще я консумира – купички, подложки и други.

Котешката тоалетна е следващото, на което да обърнете внимание. След това идват драскала, катерушки, гребени, четки за косми, клетка за транспортиране, както и легло и играчки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град