важните неща

Начало | важните неща | Да се прегръщаме повече! Днес е международен ден на прегръдката

Да се прегръщаме повече! Днес е международен ден на прегръдката

Аз детето | 2019-01-21

Да се прегръщаме повече! Днес е международен ден на прегръдката

Днес прегърнахте ли баба, дядо, мама, татко или някой приятел? Не? Тогава побързайте – все още не е късно да почетете този прекрасен празник! Празникът, който кара хората да се усмихнат в напрегнатото ежедневие се нарича Международен ден на прегръдката и съществува от 1986 година. За първи път се отбелязва в Клио, Мичиган в САЩ. Кевин Заборни е неговият основател. В последствие бързо се разпространява в другите страни и днес се отбелязва по целия свят!

Прегръдката съпътства хората от първите секунди на нашия живот. Тя е онази сигурност и любов, която дарява майката на бебето веднага след като се роди. Това прави този акт на обич жизненоважна съставка от нашия живот. Доказано е също, че с една прегръдка казваме много повече, отколкото с думи. Във всеки един момент тя казва на човека, който обичаме или уважаваме „Спокойно, аз съм тук!“, „Обичам те!“, „Извинявай, сгреших!“ или пък „Ти си важен за света!“, „Не си сам!“.

„Всички се нуждаем от прегръдки. Те ни помагат да се почувстваме по-добре, ценени и обичани. Важно е не само получаването, но и даряването на такива. Понякога всичко, от което се нуждаем, е прегръдка, която да ни помогне да продължим деня си с усмивка и да стопли сърцето ни.“, казват софийски ученици от ПГАВТ „А. С. Попов“, които днес раздаваха изобилие от прегръдки на непознати около бул. „Витоша“ и НДК. Така че включете се и вие в празника – прегърнете близките, приятелите си, съучениците, а защо не и учителите си и им покажете колко са ценни те за вас! И запомнете:
„– Пух, какво е прегръдката?
– Това е целувката на сърцата, Прасчо!“Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град