важните неща

Начало | важните неща | Десет лесни съвета за получаване на отлични оценки в училище

Десет лесни съвета за получаване на отлични оценки в училище

Аз детето | 2019-02-05

Десет лесни съвета за получаване на отлични оценки в училище

Вторият учебен срок започва – според много учители той е далеч по-важен от първия. Вече сте взели поне половината материал по всеки предмет, редовно имате домашни и естествено ще искате добра оценка за края на годината. Надяваме се, че ще бъде хубава, но за да не минавате само с надеждата сега ще ви дадем няколко лесни съвета, чрез които отличният успех няма да ви се изплъзне. Може да изглеждат така сякаш няма да имат ефект, но те наистина работят.
 

1. Интересувайте се от това, което учителят ви говори по време на часовете. Седете изправени и го гледайте в очите.

2. Постарайте се да не закъснявате за час. Още по-добре би било да отивате дори 5-10 минути по-рано. Така освен, че ще е сигурно, че няма да закъснеете, ще имате и 10 минути повече време за разговори с приятелите си.

3. Винаги си носете всичко необходимо като учебниците, тетрадка, химикалка, молив, линия. Разбира се, на всеки се случва да забрави нещо или пък химикалката му да спре да пише, но се старайте това да става рядко.

4. Когато учителят зададе въпрос на класа, отговаряйте. Дори да не сте сигурни дали този отговор е верен, по-добре да кажете нещо, отколкото да мълчите. Пък и нали все пак на училище се ходи точно за това. Ако има проблем учителят ще ви поправи.

5. Водете си бележки – записвайте всички домашни, задачи и напътствия, които учителят ви дава. Така хем е по-сигурно да не ги забравите после, хем няма да трябва да помните и това.

6. Ако видите, че учителя има нужда от помощ, например, за да пренесе книгите си или нещо друго – помогнете му. В това няма нищо лошо!

7. Не спорете с учителите пред целия клас. Ако сте несправедливо оценени на някое контролно или домашно или имате други възражения по някакъв въпрос помолете учителя да поговорите с него след часа на четири очи.

8. Докато провеждате този разговор, а и не само, говорете с учителя спокойно и възпитано – така той ще ви разбере по-добре и е голяма вероятността да се съгласи с вас.

9. Ако не разберете нещо от урока попитайте учителя след края на часа. Той с удоволствие ще ви го обясни, а и така ще покажете, че се интересувате от това, което преподава – прави добро впечатление и улеснява ученето.

10. Винаги отивайте на училище с написани домашни. Освен, че ще направите отлично впечатление на учителите си, тези домашни не са измислени случайно. Чрез тяхното писане по-лесно се запомня и усвоява преподадения урок.

Снимка: Reuters

Вижте още:
Как се става отличник?
 Коментари
2 коментара

Юлия Димитрова, 11/12 г.,

Публикувано на 29.01.2021

Как да направя Майка ми щастлива с оценките ми?

Kolyo , 15 г.,

Публикувано на 25.05.2022

kak da imam samo 6

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град