сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Сняг у дома: направете си сноудо

Сняг у дома: направете си сноудо

Аз детето | 2024-01-19

Сняг у дома: направете си сноудо

Не познаваме дете, което да не обича плейдо. Той е мек, цветен и доста по-лесен за игра в сравнение с пластилина. Но какво ще кажете за сноудо, играли ли сте някога с такова? По всяка вероятност не, защото го измислихме ей сега. Докато чакахме навън отново да натрупа, за да можем да правим любимото си занимание – снежни човеци, решихме да си направим мини такива с чисто новото ни сноудо и знаете ли какво – чудо – получава се. Опитайте и вие и ще видите. Разбира се, можете да си правите и други неща!

Това е страхотна рецепта, ако никога не сте правили тесто за игра. Наистина е лесно да се направи, тъй като има само 2 основни съставки и не се изисква готвене! Децата също харесват текстурата на това тесто за игра. Това е най-мекото тесто за игра, което някога ще опитате!

Ето и съставките, от които се нуждаете:

  • царевично нишесте
  • лосион за тяло (можете също да замените лосиона с балсам, но установихме, че лосионът запазва тестото по-дълго)
  • блясък (по избор)

Ето и как се прави:

  • Добавете 1/2 чаша лосион в купа.
  • Добавете 1 чаша царевично нишесте и разбъркайте.
  • Бъркайте, докато се комбинират. Искате тестото да се оформи на топка и да не лепне, преди да го извадите от купата.
  • След това извадете тестото и го поставете върху хартия за печене.
  • Омесете с ръце. Продължете да месите, докато се получи консистенция, подобна на тесто. Ако все още е твърде лепкаво, добавете още една супена лъжица царевично нишесте. Продължете да месите, докато престане да лепне и стане меко.
  • Поръсете малко блясък (по избор) и омесете.

Готово е за игра! Но преди това и още няколко неща за сноудо!

Как да съхранявам снежно тесто?

За да помогнете на тестото ви да издържи възможно най-дълго, важно е да го държите възможно по-дълго време херметически затворено, за да не изсъхне. Увийте в найлоново фолио и след това го поставете в херметически затворен контейнер, пластмасова кутия, буркан с капачка, за да остане меко. Ако установите, че е станало малко сухо, можете да добавите малко допълнително количество лосион и да го омесите.

Как да запазя тестото меко?

Първо увийте тестото си в найлон, след което го съхранявайте в херметически затворен контейнер. Ще забележите, че тестото ще изсъхне, ако е изложено на въздух – така че колкото по-малко въздух може да достигне до тестото при съхранение, толкова по-дълго ще издържи!

Как да направите тестото отново меко?

Ако тестото ви изсъхне или се окаже малко сухо след приготвянето му, опитайте да добавите малко повече лосион. Ако тестото е твърде лепкаво след приготвянето му, добавете още малко царевично нишесте.

Колко трае?

Лосионът ще започне да изсъхва от него в рамките на една седмица. Въпреки това можете лесно да го съживите, като просто добавите няколко допълнителни капки лосион към него и го омесите. Това ще го направи отново почти като чисто ново.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град