малък готвач

Начало | малък готвач | Блестящите и пухкави пудингови сладки на горските феи

Блестящите и пухкави пудингови сладки на горските феи

Аз детето | 2015-10-05

Блестящите и пухкави пудингови сладки на горските феи

Знаете ли, че дори феите обичат да си похапват сладички неща от време на време. Особено есента, да си направят чай от мента или липа, една чиния от тези пухкави сладки, да излязат в гората и пиейки топъл чай и хапвайки си да гледат есенното слънце и шарените листа, които падат от дърветата като вълшебен дъжд. Те всъщност много обичат есента, намират я за красива. Но да се върнем на сладките. Ако сега си мислите, че тази рецепта е тайна, ще сте прави, че внася малко магия към есенната гледка, че е трудна – изобщо не е. Изисква най-обикновени съставки, прави се много лесно, но определено е магическа. Ние я научихме от една много стара книга за феи, на която попаднахме преди известно време. Там се разказва всичко за тези прекрасни същества: къде живеят, какво обичат да правят, както и с какво обичат да се хранят. А сега е време и за рецептата.

Трябват ви:
пакетче масло
1 чаена чаша захар
1 яйце
1 чаена лъжичка ванилия
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 пакет смес за ванилов пудинг
2 чаени чаши брашно
2 пакетчета шарени шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

  • Включете фурната на 150 градуса да се загрее. Ако не сте напълно сигурни, че можете да справите с нея сами, помолете някой за помощ.
  • Покрийте дъното на тава с хартия за печене и я оставете настрани.
  • В дълбока купа сложете маслото и захарта. Разбъркайте ги много добре, изисква доста време и усилия, но за крайния резултат си струва. Когато е готово, тоест захарта се е разтворила в маслото добавете яйцето, ванилията, содата и отново бъркайте, докато всички продукти не се смесят добре. След това добавете сместа за ванилов пудинг и отново разбъркайте. Добавете и брашното и бъркайте докато не се получи рядко тесто.
  • Най-накрая добавете и шоколадовите пръчици и отново леко разбъркайте.
  • След това с помощта на лъжица оформете сладките. Просто пълните лъжицата с тесто и го изсипвате в тавичката. Така правите всички сладки, но помнете да оставите известно разстояние между тях, защото ще се надуят при печенето и могат да се залепят една за друга.
  • Печете около 8-10 минути. След като мине времето изключете фурната, но не вадете веднага сладките, оставете ги за изстинат.


Можете да ги доокрасите и с малко сметана и плодове и както разбрахте най-добре си вървят с ментов чай. Пожелаваме ви вкусна и вълшебна есен.

Снимки: cookiesandcups.com

Вижте още:
Лесен бананов пудинг
 



Коментари
1 коментар

Бела и конете , ,

Публикувано на 12.09.2021

Много хубаво изглежда! Ще ги направя.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град