малък готвач

Начало | малък готвач | Хрупкави спаначени минипици

Хрупкави спаначени минипици

Аз детето | 2015-08-19

Хрупкави спаначени минипици

Знаем, че повечето от вас, още щом са видели думата "спанак" в заглавието са решили, че тази рецепта няма да им хареса. Ние обаче ви гарантираме, че е много вкусна и нищо чудно след нея да заобичате спанака. Ако все пак още не сте сигурни затова, можете просто да го замените с друг ваш любим зеленчук, сигурни сме че има поне един такъв.

Необходими продукти:
няколко филии хляб – количеството зависи от това колко минипици искате да направите
лютеница
сирене
кашкавал
спанак, ако вземете замразен ще е по-лесно
шунка по желание
хартия за печене
подходяща тава

Начин на приготвяне:
Махнете коричките на филиите. След това ако спанака е пресен го измийте добре и го нарежете на лентички. Тук ще е добре да ползвате малко помощ на мама. Ако е замразен би трябвало да е и нарязан, така че просто го оставете в съд да се размрази. Постелете хартия за печете в тавата и наредете отгоре филиите хляб, като оставите известно разстояние между тях. Намажете всяка филийка с лютеница и наредете отгоре шунка, ако имате. Ако не става и без нея. След това сложете и няколко парченца спанак, малко сирене, може да е натрошено или нарязано както ви харесва. И отгоре още едно парче кашкавал. По-хубаво би било ако е настърган, но за тази цел задължително помолете мама за помощ. По желание можете да сложите топено сирене или други продукти каквито обичате.
Наръсете така направените минипици с малко сол и чубрица и ги поставете да се пекат, за около 15 минути във фурната. Най-лесно ще разберете дали са готови, когато видите че кашкавалът се е разтопил и е образувал леко кафеникава коричка.

Снимка: marthastewart.com

Опитайте още:
Свежа зеленчукова пица
Домашна пица
Вкусни филийки “Мини пици”

 Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град