Инициативи

Начало | Инициативи | Българското дружество за защита на птиците подновява олимпиадата по орнитология след 13-годишно прекъсване

Българското дружество за защита на птиците подновява олимпиадата по орнитология след 13-годишно прекъсване

Аз детето | 2022-03-29

Българското дружество за защита на птиците подновява олимпиадата по орнитология след 13-годишно прекъсване

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) подновява националната олимпиада по орнитология след 13-годишно прекъсване. Олимпиадата цели да събуди интереса към птиците и природата у възможно най-голям брой млади хора. Насочена е към ученици от пети до осми клас от цялата страна, съобщиха от БДЗП.

Първият кръг ще се състои на 16 април т. г., от 10:00 до 18:00 ч., в рамките на 75 минути, в удобно за участниците време, в платформата Kyoso. Участието е безплатно. Регистрирането е от 1 до 14 април на следния линк: https://platform.kyoso.tech/hub.

Състезанието ще бъде в два кръга. За участие във втория кръг ще бъдат поканени първите 20 ученици, показали най-добър резултат от първия. Те ще бъдат информирани лично от организаторите. За победителите от финалния кръг ще има специални награди, подкрепящи интереса към орнитологията. В платформата желаещите могат да направят и подготвителен тест, за да проверят знанията си за птиците.

„Опитът ни през годините показва, че отличените ученици във финалните кръгове продължават да развиват своите интереси в сферата на биологията и природозащитата“, коментират от БДЗП. Някои от победителите от предишните издания вече са изявени учени и специалисти в своята област, с редица значими успехи в опазването на природата, многобройни научни публикации и национални и международни признания и награди, отбелязват още от дружеството.

Олимпиадата се организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката и неговите регионални структури.

Вижте още:
Могат ли птиците да летят в дъжда?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град