интересно

Начало | интересно | 7 съвета за страхотни снимки, които ще ви донесат повече лайкове в социалните мрежи от глупостите

7 съвета за страхотни снимки, които ще ви донесат повече лайкове в социалните мрежи от глупостите

Аз детето | 2023-05-11

7 съвета за страхотни снимки, които ще ви донесат повече лайкове в социалните мрежи от глупостите

Днес, когато социалните мрежи почти владеят света и са голяма част от живота ни, всеки се радва, когато събере повече лайкове на своя публикация. Но понякога, за да направим това прекаляваме, когато разкриваме прекалено много за себе си на непознатите хора там. Или пък имитираме глупави предизвикателства, или пък правим глупави неща, с които си мислим, че някой е станал известен. Но знаете ли, една хубава и оригинална снимка събира много повече лайкове от разните опасни предизвикателства или имитирането на някого. Защото въпреки всичко хората все още харесват хубавото. Но как се прави такава снимка! Ето няколко съвета от нас! Опитайте ги и ще видите, че сме прави.

1. Избягвайте еднообразието

Публикуването на 10 еднотипни селфита подред не е добра идея. Променете фона, прическата, изражението на лицето. Ако фотосесията се провежда на едно място, вземете запас от аксесоари: очила, шапка. Промяната на изображения ще ви позволи да създадете различно настроение. Изберете най-добрите снимки и редувайте близки и по-далечни снимки – например можете първо да публикувате портрет, а след това снимка в цял ръст. Разнообразие от снимки ще ви помогне да направите лентата по-жива.

2. Придържайте се към една цветова палитра

Изборът на определени нюанси ще ви позволи да направите снимките си в един стил, което е по-приятно за окото. Характерна комбинация от цветове ще помогне на абонатите незабавно да разпознаят вашите снимки сред другите. Преценете какво настроение искате да създадете и коя е вашата целева аудитория. Когато избирате палитра, можете да се съсредоточите върху цветното колело, създадено от художника Йоханес Итен. С този инструмент ще бъде по-лесно да изберете нюанси, които съвпадат един с друг.

Цветовете, които се комбинират добре, са от противоположните страни на кръга, като червено и зелено, лилаво и жълто. Направете един от тях основен, а другия оставете за ярки акценти. Можете също така да използвате комбинация от три цвята – опции, разположени един до друг или на еднакво разстояние един от друг.

3. Търсете неочаквани ъгли

Дори добре познатите гледки могат да бъдат заснети по различни начини. Дръжте камерата на нивото на земята или добавете елементи на преден план като дървета или цветя. Снимайте конкретни части от сграда или се опитайте да уловите нейния силует на фона на залез, ако осветлението позволява. За снимки на натюрморти, ястия или оформления на различни обекти, горната точка на снимане е подходяща, когато камерата е над обекта. И ако трябва да придадете динамика на рамката, наклонете смартфона хоризонтално – тази техника се нарича холандски ъгъл.

4. Изберете подходящ фон

Ако искате да привлечете вниманието към основния обект в кадъра, опитайте се фонът да е минималистичен и да не привлича вниманието. Можете да търсите модели – повтарящи се форми или предмети. Класически пример е портрет на фона на ограда. Важно е да следите какво се случва с линиите в рамката. „Замърсеният“ хоризонт, разбира се, може да бъде коригиран във фоторедактор, но това ще ви създаде допълнителна работа. Потърсете водещи линии: те могат да бъдат стълби, дървета, сенки от предмети. Например пътека, която започва на преден план и се отдалечава към линията на хоризонта, може да привлече зрителя в сцената.

5. Движете се

Ако се чувствате сковани, когато позирате за снимка, добавете движение. Танците, скачането и ходенето ще направят кадрите по-динамични. Не стойте изпънати, сякаш правите снимка за документи. Поставете ръцете си в задните джобове на панталоните си или вземете няколко балона, за да оживите кадъра. Когато ви е трудно да разберете как да се представите, можете да копирате снимките на блогъри, които харесвате. Потърсете интересни снимки предварително и тренирайте пред огледалото. Това ще ви позволи да разберете кои ъгли са по-добрите за вас и кои е по-добре да откажете.

6. Пипнете малко снимките

Чувствайте се свободни да изрежете снимката, ако в рамката попаднат ненужни детайли. Можете да се съсредоточите върху правилото на третините: обектът трябва да е в лявата или дясната третина на изображението, а останалото пространство да е свободно. Изрязването помага подобни снимки да изглеждат различно. Ако например имате поредица от изображения в цял ръст, можете да изрежете някои от тях до височината на талията или предмишницата. За да изглежда фигурата на снимката пропорционална, избягвайте рамкирането на нивото на ставите: колене, пръсти и лакти. Можете да добавите наситеност към пейзаж, който изглежда скучен. Ако снимката изглежда твърде синя или жълта, балансът на бялото е изключен. Този параметър е лесен за изравняване чрез промяна на температурата в настройките. И можете умишлено да изкривите картината, като на стар филм, или стара снимка – потъмняване по краищата.

7. Не прекалявайте с публикациите

Опитайте се да публикувате не повече от една или две публикации на ден. Можете да пропуснете, особено ако няма нищо за показване. По-добре е да подготвите качествено съдържание, отколкото да правите само количество. Направете план за публикуване, който ще посочи темите на публикациите и датите на тяхното публикуване. Така че ще бъде по-лесно да вземете необходимите рамки предварително или да организирате фотосесия навреме.

Внимание! Не публикувайте свои или чужди снимки и друга лична информация където и да било в интернет без знанието и одобрението на родителите ви.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град