малък готвач

Начало | малък готвач | Забавни ябълкови хапки

Забавни ябълкови хапки

Аз детето | 2015-09-23

Забавни ябълкови хапки

Може би сте чували, че понякога е хубаво да правим храната си по-необикновена и забавна. Така освен, че ще ви е по-приятно самото хапване, ще повдигнете и настроението си, а и ще е забавно да я приготвите. Сега ще ви покажем нашата рецепта за забавни ябълкови хапки. Можете да си ги хапвате така, да ги използвате за почерпка на гостите на рождения си ден или в училище, да украсите торта, плодова салата или кексчета.

Представяме ви нашите ябълкови хапки: те са забавни, правят се лесно и най-доброто от всичко, стават и за деца с алергии, защото не съдържат ядки, глутен, соя... нищо подобно. Нямате търпение вече да разберете как се правят нали?

Необходими продукти:

  • 2 зелени ябълки
  • масло
  • 32 белени слънчогледови семки
  • 2-3 ягоди
  • бял течен и кафяв шоколад
  • хартия за печене


Как се правят:
Първо ще започнем с очите, защото им трябва време да се втвърдят. В тавичка постелете хартия за печене, отгоре с лъжичка на известни разстояния направете кръгчета от бял шоколад. Ще ви трябват около 20. Сложете я в хладилника за половин час. След това я извадете и отгоре върху белите направете от кафяв шоколад по-малко кръгче върху бялото. Сложете пак за половин час в хладилника.

През това време измийте ябълките и ги нареже на две половинки. След това всяка на още две и махнете семките по средата. След това отрежете парче от външната страна на всяко парче ябълка от средата. Това ще е устата. Не се притеснявайте ако не е свършено, ябълките трябва да са забавни. Сложете по малко масло в дупките или пък още по-добре шоколад, тоест устите. След това в горната част забийте по четири слънчогледови семки – това ще са зъбите. Може да не са точно подредени, за по-забавно.
Измийте и ягодите и ги нарежете на филийки. Сложете само единия край в ябълката при маслото, а повечето ягода оставете да стърчи като изплезен език. Накрая извадете шоколада от хладилника, внимателно го отделете от хартията и с малко масло ги „залепете за ябълката отгоре, това са очите.

Готово е, сега остава само да сервирате с усмивка.

Снимка: forkandbeans.com

Вижте още:
Ябълките: най-полезните сред плодовете и най-древните
Печени ябълки
Ябълката с боровинки на Бети



Коментари
1 коментар

gergana , ,

Публикувано на 22.01.2017

super

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град