игри за навън

Начало | игри за навън | Весела предпролетна игра с топка

Весела предпролетна игра с топка

Аз детето | 2017-02-13

Весела предпролетна игра с топка

Стига сте си седели вкъщи да скучаете, време е да излезете навън! Вижте колко е хубаво времето, зимата вече си отива, слънцето бавно и полека ни показва лъчите си и ни примамва да излезем навън. Понякога дори птичките се осмеляват да запеят пролетно, а дърветата вече се подготвят отново да се разлистят с нови и свежи листа. На фона на всичко това, как да не ти се иска да излезеш навън в това... Хммм... да го наречем предпролетно време и да поиграеш. Ще е много хубаво, нали? Ние пък имаме и специална игра за случая, забавна и стопляща предпролетна игра с топка. Всеки обича игрите с топка!

Сигурно сами се досещате, че колкото сте повече, толкова по-весело ще бъде. Освен това, за да се получи наистина интересна игра, трябва да сте повече от четирима, затова бързо се обаждайте на приятелите си и ги поканете на игра. След това си осигурете и топка и това е всичко. Играта може да започне. О, но преди това се разпределете по номера, всеки трябва да си има номерче, като не се тревожете, дори и да не сте номер едно, това в случая няма значение. След това запомнете добре номера си и се подредете в голям кръг. Един от вас трябва да застане по средата на този кръг и да държи топката. Най-добре е да е този, който може най-високо да хвърля топката, защото от това зависи цялата игра. При сигнал „едно, две три“ вашият приятел или пък самите вие хвърляте топката висоооко в небето. Останалите трябва да се разтичат в различни посоки. Изчаква се няколко секунди и след това този, който е хвърлил топката извиква някакъв номер. Детето, което чуе номера си трябва бързо да се върне и да хване топката преди да е паднала на земята. Ако успее да го направи, то то ще хвърля топката, а ако ли не играта започва отначало, докато някой не успее да я хване.

Реално тук няма победители, но пък играта е много приятно лесна, раздвижваща и определено ще ви подготви за идващите топли пролетни дни!

Можете да играете и на:
Топка над реката
Летящата топка
Забавна игра на китайска топка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град