фокуси

Начало | фокуси | Вълшебното отгатване с карти

Вълшебното отгатване с карти

Аз детето | 2015-08-24

Вълшебното отгатване с карти

Всеки начинаещ и не толкова начинаещ магьосник трябва да крие и няколко трика с карти в ръкава си. Те са интересни и развлекателни за публиката, а и много помагат при извънредни ситуации, като неочаквано разкриване на номера или когато се налагат импровизации. Затова ето един такъв оригинален номер за всички вас, млади магьосници.

Представете си, че разделяте на две купчини тесте карти. След това отваряте като ветрило едната купчина и карате зрител да си избере една карта. След това отваряте като ветрило и другата купчина и карате друг зрител да направи същото. Двамата виждат тайно картите си, така че само те да знаят какви са. Фокусникът, тоест вие ;-), поставяте картите във всяка от купчините. След това разтваряте едната купчина с лице към себе си и бързо изваждате една карта, която поставяте с лице надолу върху масата. Повтаряте същото и с другата купчина. Питате двамата избрани зрители кои са техните карти и когато те ги назоват, обръщате и показвате точно тези, които те са назовали.
Истинска магия, нали? Ето как става.

Преди да започнете фокуса ще сте приготвили тестето в следната форма: отделете всички червени карти в една купчина, а черните в друга. В купчината, която ще е обърната надолу, преди да я съберете с другата, завийте нагоре малко от върха на горната карта, така че веднъж като са събрани купчините да можете да откриете маркираната карта.
Разделете тестето на две, там където е означената карта. Вземете едната купчина, разтворете я леко във формата на ветрило и подайте на зрителя да си избере една карта. Повторете действието и с другия зрител. В този момент можете да размените местата на купчините, така че зрителят, който е избрал червената карта да я сложи в купчината с черните карти, а другият с черната карта – да я сложи в купчината с червените карти. Вземете едните карти и ги отворете като ветрило. Ще откриете картата бързо поради различния й цвят и ще я оставите върху масата. Повторете същото и с другата купчина, оставяйки картата на масата. И двете карти са обърнати надолу. Попитайте зрителите коя е избраната карта. Когато ги назоват, ще ги върнете с лицето надолу. Можете също да съберете двете купчини след като вече са поставени картите на зрителите, ще ги извадите само от едната купчина. След това можете да разбъркате и така ще можете да покажете, че всички са с различен цвят.

Успех и шашнете ги, наши смели магьосници!

Снимка: freeimages.com

Вижте още:
Най-великият фокус с карти в света
Картата детектив
Изчезващата карта



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град