фокуси

Начало | фокуси | Магическата бутилка – лесен и интересен трик

Магическата бутилка – лесен и интересен трик

Аз детето | 2015-10-16

Магическата бутилка – лесен и интересен трик

Предлагаме ви един фокус, който е сравнително лесен, но пък има добър ефект върху публиката.

За него ще са ви необходими:
вълшебна пръчица (ако нямате можете да си направите сами или пък просто да използвате молив и да обясните на публиката, че той е вълшебен)
бутилка, с гърло, което е толкова голямо, че пръчицата или молива да могат да минат през него
Важно е по-възможност бутилката на не е прозрачна, ако не можете да намерите такава, можете да облепите бутилката с хартия.
парче гума, голямо горе-долу колкото гърлото на бутилката

Какво се прави:
Преди да представите фокуса пред публика, както гласят и правилата за всички бъдещи магьосници, е важно да репетирате фокуса няколко пъти.

Помолете доброволец от публиката да огледа хубаво шишето, за да се увери, че е най-обикновено шише и нищо не му е направено. След това, помолете друг човек от публиката да вземе вълшебната ви пръчица или молив, да застане пред публиката и също хубаво да го огледа и да се увери, че това си е съвсем нормална пръчица или молив.

Докато публиката се занимава с това, вие трябва бързо и незабелязано да пъхнете гумичката в шишето, която предварително сте скрили в джоба си. Точно този момент трябва да репетирате най-много, за да сте сигурни, че никой няма да ви види.

След като ви върнат и пръчицата, обяснете на публиката, че чрез вашите магически способности ще омагьосате и пръчицата и шишето и след това дори и да го обърнете с главата надолу пръчицата няма да изпадне от шишето. Сложете пръчицата вътре и кажете няколко магически думи. След това внимателно започнете да обръщате шишето с главата надолу, като се постараете гумичката да застане на гърлото му, но без да се вижда. За това също ще трябват малко репетиции, но когато го овладеете фокусът ще заплени всички.

Вижте още:
Вълшебната пръчица
Пръчица и бутилка
Магнетична пръчица
Пръстен в пръчицата



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град