важните неща

Начало | важните неща | Вълшебният свят на Малкия принц

Вълшебният свят на Малкия принц

Ивон-Ив Сергиева | 2014-06-18

Вълшебният свят на Малкия принц

Моят любим литературен герой е Малкия принц. Аз го харесвам, защото разсъждава като възрастен, но в същото време разсъждава като малко дете. Според Малкия принц всички възрастни са много странни. Той е загрижен много за своята планета и всичко в нея, особено за неговата роза.

Малкият принц е много любопитен и когато зададе въпрос, докато не му отговорят не спира да го задава. Той е много добър приятел и винаги ще помогне на приятел или непознат в беда. "Малкия принц" е любимата ми книга, защото трябва много да се разсъждава и също е много интересна и те кара да не спираш да я четеш. Аз ще ви напиша любимия ми цитат и който го прочете и отговори да е наясно за какво става на въпрос в Малкия принц.

Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“. Малкия принц се чете три пъти в живота: първият на около 10-годишна възраст, вторият на 30-годишна възраст, третия – след 50-години.



Коментари
4 коментара

Давид , 13 г.,

Публикувано на 14.07.2014

Вълнуващо е! ;-)

Таня , 13 г.,

Публикувано на 22.07.2014

Много ми хареса,особено цитата накрая! :)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 04.08.2014

Вече съм чела книгата три пъти, но мога да я препрочитам постоянно. Никога няма да ми омръзне. Поздравления за избора на литературен герой. :) Ето и моя любим цитат от "Малкия принц": „ "Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.“.

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 07.08.2014

"Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите" :) Браво! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град