интересно

Начало | интересно | Случки с лодка в морето в Гърция

Случки с лодка в морето в Гърция

Деян Желев | 2015-08-21

Случки с лодка в морето в Гърция

Това лято бяхме на море в Гърция. Решихме да наемем лодка за един ден. Станахме в 9.00 часа. Закусихме и натоварихме в хладилната чанта сандвичите и водата. Взехме камерата и бинокъла. Отправихме се към пристанището на лодките.

Изкараха лодката и после обясниха как се кара лодката. Показаха ни къде са спасителните жилетки и потеглихме. Лодката беше с двигател 35 конски сили - Ямаха. Първоначално тръгнахме с малка скорост, за да опознаем лодката. После карахме с максимална скорост. Спирахме на различни плажове. На някои спирахме с котва. На други плажове изкарвахме лодката на брега.

На най-красивия плаж имаше кристална вода, бял пясък и красиви камъни. Обядвахме със сандвичите. После решихме да тръгнем. Двигателят на лодката не запали, а имаше и гориво, и акумулатор. Обадихме се за повреда и тъй като лодката имаше GPS след малко дойдоха тези, на които се обадихме. Успяха да запалят лодката и казаха, че повредата е в краткия ключ.

Отидохме на друг плаж. Хвърлихме котва. Плувахме в дълбоката вода. Отново двигателят не запали, но след като го вдигнахме малко от водата, тати успя да го запали.

Отидохме на последния плаж, защото беше станало 5 часа и трябваше да връщаме лодката. Плувахме с бати и мама. Тати си изпи бирата на лодката. И тук на тръгване – пак двигателят не пали, но по същия начин като преди го запалихме. Всички си отдъхнахме! Браво на тати!!! Ех, този мой страхотен тати! Отправихме се към пристанището и оставихме лодката. Всички бяхме много доволни, но и малко изморени.

Все си мисля дали пак ще се навием да ходим на разходка с лодка… И в случай, че отново решим, дали ще наемем същата лодка и от същата фирма. Не знам, мисля ,че няма. Все пак е хубаво когато сме заедно всички и се веселим. Дори да има такива случки, пак си прекарваме страхотно. Трябва да има какво да разказвам на моите деца и на внуците си, нали така? 

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град