зоокът

Начало | зоокът | Скрапи – котаракът с най-необикновената красота

Скрапи – котаракът с най-необикновената красота

Мирела Любенова | 2018-09-28

Скрапи – котаракът с най-необикновената красота

Хората обичат котките – това е ясно. Даже може би малко повече от кучетата, защото не знаем за вас, но ние сме забелязали, че мрежата буквално е наводнена или трябва да кажем „накоткотена“ от тези очарователни сладури. Има толкова много видеа, снимки, гифчета и думи, мисли, разкази свързани с котки, че просто дори и по цял ден да гледаш само това те никога няма да свършат. Някои от тези котки са просто обикновени, други са малки и сладки, трети правят интересни бели. Ние например много обичаме последните. Още помним едно забавно видео, в което малко котенце се опитва да открадне сандвича на стопанина си и тамън го издърпва целия от чинията на заден ход, когато пада, защото не се усеща, че самото то е стигнало края на масата. Направо са ни потичали сълзи от смях! Има обаче и една котка, която не е като никоя друга. Тя съвсем наскоро се появи в интернет, но вече стана истинска и необикновена звезда. Тя притежава доста странна красота, която някои хора намират за отблъскваща, но ние смятаме, че е просто фантастична.

Скрапи е на цели 19 години. Не това обаче е необикновеното, има и по-стари котараци. Той също така, по думите на стопанина си, е доста сръдлив и кисел през повечето време. Просто характера му е такъв, но не е известен и заради това. През 1997 година Скрапи е малко черно коте, което дори тогава е изглеждало леко сърдито и никой не го е искал. Братята и сестрите му от малкото кашонче, с което един човек ги предлагал на минувачите на оживена улица, бързо си намерили своя нов дом, но не и Скрапи. Той останал последен и точно когато човекът се чудел какво ще прави с него, се намерило едно момче, което тогава било на 10 години и което някак си много харесало малкото черно коте и си го взело вкъщи. Нарекло го с интересното име Скрапи и двамата си живели щастливо през всички години. Дейвид, който тогава бил на 10-години, много обичал Скрапи, както и котето него. Само че нито един от двамата не подозирал, че през 2016 година Скрапи ще се превърне в котка с необикновена мраморна козинка.

Пухкавата козина на иначе черния Скрапи започва странно да побелява, когато е на 7 години. Дейвид веднага го завежда на ветеринар и разбира, че Скрапи има витилиго. Кожно състояние, което се характеризира с появата на светли петна по кожата. Доста хора имат витилиго, но при животните и особено при котките то е много, ама много рядко. То не засяга като цяло здравето на котарака. Той си е в отлична форма и дори на цели 19 години скача и тича като малко коте, твърди стопанинът му. Днес Скрапи, макар и все още киселяк на моменти, е едно от най-известните котета в света и дори често е наричано „скандинавски бог“ заради необикновената си и невероятно красива козина. Ама наистина е красив, не мислите ли?

Снимки: boredpanda.com

За всички любители на котките, още интересни неща:
Начините по които котката показва, че ни обича
Защо котките имат мустаци?
Как да се сприятелим с новата си котка?
Пясъчните котки изглеждат като котенца през целия си живот
Канадски сфинкс – котка от друга планета?
Защо котките и кучетата не се обичат?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град