зоокът

Начало | зоокът | Всеки от нас тайничко си мечтае да има тези уникални животни за домашни любимци

Всеки от нас тайничко си мечтае да има тези уникални животни за домашни любимци

Мирела Любенова | 2018-09-17

Всеки от нас тайничко си мечтае да има тези уникални животни за домашни любимци

Весели кучета, мъркащи котки, пухкави морски свинчета, красиви рибки – какъвто и домашен любимец да имате, без съмнение го мислите за най-прекрасния на света. Все пак кой би могъл да се мери с котето Лъки, кучето Хенри, папагала Поли или рибката Златко... Но нека бъдем честни! Всички понякога сме гледали клипове на екзотични и невероятно интересни животни в интернет или пък сме чели за тях, правили сме доклад за училище и много пъти ни се е искало да имаме и такъв домашен любимец. Пухкаво приятелче, което да се отличава от обичайните и всички да са в захлас от домашния ни любимец. Представете си колко би било хубаво да имате панда или жираф... Единственият проблем е, че са малко големички, но пък кой е казал, че не можем да си ги държим на терасата като Пипи Дългото чорапче.

Всъщност имаме по-добра идея и определено за нещо по-мъничко. Какво ще кажете за това сладурче на снимката? Не бихте ли искали да си имате едно такова вкъщи. Да, ние също! Знаете ли обаче, че това всъщност е лисица от вида фенек? На нас тези лисички много ни приличат на чихуахуа, което се опитва да направи косплей на Батман. Идвайки от далечните земи на Африка и пустинята Сахара фенекът наистина си е съвсем законен домашен любимец в някои части на света и най-вече в САЩ. С тези сладурчета обаче има един проблем: те не са опитомени като кучетата или котките и за тях всяко нещо, е плячка, така че трябва да си пазите всичко ценно вкъщи! Освен това обичат и да копаят дупки.

Но пък са много сладки, нали? Затова сега ви предлагаме да гушнете горкия Пухкави лапи или пък да сложите Поли на рамото си и заедно да разгледате останалите уникални животинки, които тайно си мечтаем да са ни домашни любимци. И дори и това никога да не може да стане, не пречи да си помечтаем, нали? Пък и да научим нещо ново за фауната по света. Така че кликнете тук и се насладете на още уникални сладури!

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град