зоокът

Начало | зоокът | Заедно с полицията деца и майки търсят избягало кенгуру в Сандански

Заедно с полицията деца и майки търсят избягало кенгуру в Сандански

Аз детето | 2018-10-23

Заедно с полицията деца и майки търсят избягало кенгуру в Сандански

Представете си както се разхождате на улицата в центъра на Сандански да видите как едно кенгуру подскача... Ще си кажете, че е невъзможно и нещо много си измисляме. Все пак тези интересни животни живеят свободно в Австралия. Да, това е вярно, но ако имаш зоокът и там случайно има дупка в оградата можеш да видиш някое и друго избягало кенгуру. Точно това се случва и в град Сандански. От вчера (22-ри октомври) малки и големи жители на града са нащрек и се оглеждат на всички посоки, за да намерят Кики – единственото мъжко кенгуру от зоокъта в града. Те искат да го върнат, защото неговите четири женски, които са си останали в клетката го очакват и Кики им липсва.

За сега сведенията са, че той е видян да се разхожда свободно из близката гора! Добре е и се радва на есенните листа според очевидците, но търсенето продължава. Днес вече полиция и Център за защита на животните също са се включили в издирването на беглеца. Майки от Сандански пък казват, цитирани от Actualno.com, че заедно с децата си също се оглеждат за кенгуруто. Децата се притеснявали за екзотичното животно, защото много го обичат и искат то да се върне на безопасно място. Кенгуруто беглец от Сандански е спокойно и кротко животно, но все още е изплашено и се крие в гората, разказа началникът на зоокъта Георги Каменаров.

Припомняме, че преди повече от месец, кметът на Сандански Кирил Котев откри Атракционния център за животни. Инициативата е за възстановяване на зоопарка в Сандански, който преди много години беше един от най-красивите в страната. В момента в града, в защитена зона, се разхождат сърни, кошута, елен и други красиви представители на животинския свят.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град