малък готвач

Начало | малък готвач | Шоколадови мандарини

Шоколадови мандарини

Аз детето | 2016-09-22

Шоколадови мандарини

Обичате ли малки сладко-кисели оранжеви мандаринки. А знаете ли как могат те да станат още по-вкусни – с малко шоколад. Да, знаем, че всичко с малко шоколад става по-вкусно, но мандарините стават особено вкусни, защото сладкото от шоколада и киселостта им си отиват много. Приготвят се лесно и са идеален десерт или просто нещо сладичко по всяко време на деня. Опитайте!

Необходими продукти:
3-4 мандарини
един млечен шоколад
пакетче кокосови стърготини

Ще ви трябват и:
купичка за микровълнова
чиния, в която да подредите мандаринките
лъжица

Запретвайте ръкави и да започваме:

Първото, което трябва да направите е да обелите мандарините и да ги разделите на парченца. Сигурни сме, че ще се справите с това сами, но все пак внимавайте, защото най-малкото, понякога при беленето се получава истински мандаринен дъжд... Сещате се за какво говорим... След това поставете парченцата в чинията.

Вземете купичката и в нея начупете шоколада, след това го пуснете в микровълнова за около 30 секунди да се разтопи, извадете и го разбъркайте. Ако пък не ви се занимава с това просто си вземете течен и готово. Хванете всяко парче мандарина за единия край, а другия потопете в шоколада. След това поставете обратно в чинията, така направете с всички мандарини и накрая поръсете всяка с щипка кокосови стърготини. Оставете ги за около 20 минути, за да може шоколадът да се стегне и сте готови.

Имате прекрасен сладко-кисело-полезен десерт!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град