игри в дома

Начало | игри в дома | Шареното зарче хвърли и коледна картина оцвети!

Шареното зарче хвърли и коледна картина оцвети!

Аз детето | 2019-12-22

Шареното зарче хвърли и коледна картина оцвети!

Обзалагаме се, че не знаехте, че оцветяването може да се превърне в най-забавната семейна празнична игра. Ако се чудите какво да правите през празничните почивни дни през декември след като сте получили всички подаръци от Дядо Коледа и сте посетили всички роднини, защо не направите топло мляко с какао за всеки, не вземете купичка с бисквитки и не се отдадете на семейни забавления. В днешния забързан свят, когато мама и татко непрекъснато работят ще е много хубаво на празниците да можете да прекарате малко повече време заедно и да се забавлявате, естествено. Всеки знае, че семейните игри и рисуването са две от най-забавните неща, които можете да правите у дома напук на всички електронни игри, смартфони и други подобни технологии. Сега само си представете какво би се случило ако ги съчетаете в едно. При това в една интересна коледно-рисувателна семейна игра. Истинско вълшебно забавление за малки и големи.

За да подготвите играта, което също си е част от семейното забавление ще ви трябват:

  • два листа хартия
  • картон
  • ножица
  • принтер
  • пастели или цветни моливи
  • лепило

Ето и как да си я направите:

Първо трябва да си принтирате нашите шаблони за игралното поле (коледната елха) и шареното ни зарче. Ако пък нямате принтер, спокойно можете и да ги прерисувате. Не е никак трудно! След това изрежете зарчето според формата, сгънете по всяка пунктирана линия, а ръбовете преди нея залепете един за друг, така че в крайна сметка да имате кубче. Лесно и ясно е! След това оцветете всяка коледна играчка както е показано или пък с вашите любими цветове.

Естествено ако нямате търпение да играете и не ви се лепи и зарче, можете просто да използвате готово такова, като определите кое число за кой цвят ще отговаря. След това хванете пастелите, веселата компания и започнете да играете!

Редувайки се хвърляйте зарчето или направеното от вас кубче и оцветявайте играчките върху елхата и естествено се веселете. Тук няма победители, но игрите понякога са забавни дори и така, а и накрая ще си имате красива рисунка на празнична елха, направена от цялото семейство. Какъв по-хубав спомен от това!

Сега какво още чакате! Хващайте пастелите и започвайте!

Вижте още няколко интересни рисувателни идеи:
Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол
Тайната на цветните пастели



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град