сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С малко хартия и търпение и хоп... ето ти пчеличка и забавление

С малко хартия и търпение и хоп... ето ти пчеличка и забавление

Аз детето | 2018-01-30

С малко хартия и търпение и хоп... ето ти пчеличка и забавление

Тази идея е за всички, които обичат пчелите или пък просто обичат да творят неща и без повод. Ей така, за свое собствено вдъхновение и забавление. Тя и е за тези от вас, които все още не са разбрали колко хубаво е понякога да седнеш и да измайсториш нещо с двете си ръце, било то дори и една обикновена пчеличка от хартия. Казваме една, макар да сме убедени, че няма да се задоволите само с една. Също така това, че нямате повод не означава да не я подарите на мама или пък на приятелка или дори приятел. Сигурни сме, че всеки един от тях ще се зарадва на такъв подарък без повод, особено направен лично от вас. Сега хайде просто да творим!

За тази сладурска пчеличка ще ви трябват:

  • ролка от тоалетна или кухненска хартия
  • черен и бял маркер
  • жълт, светлосин и черен лист хартия или такива от гланцово блокче
  • ножица
  • лепило

Прави се лесно, защото трябва да е забавно!

Намажете хубаво цялата картонена ролка с лепило. След това поставете жълтия лист на равна повърхност, върху него в единия край поставете ролката и просто започнете да навивате като леко притискате. Целта е проста: да облепите цялата ролка с жълтата хартия. Смятаме, че това е най-лесният начин.

След това от черната хартия изрежете няколко ленти широки някъде около един пръст. Тях също облепете по подобен начин върху ролката само че на известно разстояние една от друга. Така ще получите характерните за пчелите райета.

С помощта на бял и черен маркер нарисувайте очи и усмивка за вашата пчеличка.

Сега остава да изрежете крилата и антенките. Крилата направете от светлосиня хартия, като просто изрежете два полукръга. Тях залепете малко по-нагоре към лицето, но от задната страна на ролката. За антенки пък просто изрежете две тънки линии, които леко заоблете в единия край. Тях залепете от вътрешната задна страна на ролката.

Сега остава просто да огледате произведението си, да го оставите да изсъхне малко и е готово. Казахме ви, лесно, весело и с красив резултат!

С хартия можете да правите и други забавни неща:
Весели игри с молив и хартия
Състезателни колички от хартия
Летяща ракета само от сламка и хартия



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град