сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весели животни от пластилин: направете си шарена костенурка

Весели животни от пластилин: направете си шарена костенурка

Аз детето | 2018-01-23

Весели животни от пластилин: направете си шарена костенурка

Отново е дошъл момент да освежите свободното си време и да се забавлявате у дома! Да направиш различни форми от пластилин винаги е забавно, а ако те са на животни е още по-забавно. Птици, насекоми, бозайници – наистина очарователно занимание за студените есенни и зимни дни. Тези малки сладки животинки могат да разведрят и най-лошото време. Затова в поредица от текстове смятаме да ви покажем как да си направите цяла екзотична и богата зоологическа градина. Много ще се забавляваме! С нас ли сте?

Надяваме се, че вече сте си направили жирафчето, а ако не сте то първо него направете, за да има второто компания. Колкото до него: то ще е смешно и ще ви накара да се усмихнете при всички положения. Обаче внимавайте, защото поглеждайки тази забавна веселушка, може да ви се доядат и шарени шоколадови бонбони. Това е единственият ѝ недостатък! Нали вече ви казахме, че ще ви кажем как бързо и красиво да си направите шарена костенурка от пластилин...

За нея ще ви трябват: ножче за пластилин, дъска, а също и черен, бял, зелен, жълт, червен, лилав, оранжев, син и розов пластилин. Разбира се ако решите можете да си я направите и с други цветове, но за нас тези са най-веселите. Следвайте стъпките и ще стане много лесно!

1. От всички видове пластилин накъсайте малки парчета. След това от тях направете малки топчета и ги оставете за малко настрани.

2. От жълтия пластилин направете голямо топче, а след това го поставете на дъска или твърда повърхност и го смачкайте съвсем леко отгоре. Така ще придобие овална форма.

3. Сега трябва да се върнете на малките шарени топченца. Тях притиснете с два пръста или както ви е по-удобно така че да се сплескат съвсем и ги залепете върху жълтия овал.

4. От зеления пластилин направете плоски лапи и малка опашка. Става много лесно като просто откъснете малко и го оформите с ръце, както ги виждате на картинката. Още по-лесно е ако първо въргаляте зеленото парче с ръка по твърда повърхност така че да се получи като малко змийче. След това просто откъснете част от него и с пръсти оформете, като го сплескате и заострите в края. Ще ви трябват общо пет такива. Две големи, две по-малки и едно съвсем малко.

5. След това просто ги прикрепете от долната част на жълтия овал. Двете големи отстрани, двете по-малки по-назад, а най-малкото най-отзад по средата, където се намира опашката.

6. Направете главата от зелено топче, като отново сплескате като овал и след това закрепите в предната част на жълтия овал.

7. Накрая остават и очите. Две големи черни топчета, в които прикрепяте две по-малки бели топчета и след това закрепите най-отпред.

8. Накрая с помощта на ножа направете и една голяма усмивка и сте готови!

Толкова е очарователна, а се прави така лесно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град