сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Пуканки и червени боровинки нанижи и оригинална украса си направи!

Пуканки и червени боровинки нанижи и оригинална украса си направи!

Аз детето | 2017-12-21

Пуканки и червени боровинки нанижи и оригинална украса си направи!

Не се съмняваме, че вече отдавна сте украсили елхата и тя блести и всеки път щом я погледнете ви вдъхва приятно вълнение и прекрасно коледно настроение. Не се съмняваме също така, че е много, ама много красива и че ако можехме да я видим щяхме да я зяпаме дълго време. Въпреки това ще се осмелим да ви предложим още един малък детайл, за да бъде коледното ви дръвче още по-интересно и оригинално. Толкова красиво, че докато Дядо Коледа оставя подаръка под елхата може и да се заплесне, а вие да го сварите неподготвен и най-накрая да го видите. При това за тази украса, за тази гирлянда ще ви трябват не хартийки, моливи и лепило. Нещо много по-необичайно, нещо, което сигурно обичате да похапвате...

Ще ви трябват пакетче пуканки, пакетче сушени червени боровинки, конец и игла. (Имаме ви доверие, че ще внимавате с нея, нали така!) Вече чудите ли се какво ще се получи. Тогава защо просто не си го направите. Толкова е лесно!

Пуканките можете да си изпукате в микровълновата или пък да си купите пакетче с готови такива. Сушените боровинки трудно ще изсушите сами, най-вече защото отнема много време, така че си купете едно пакетче и от тях. За по-лесно можете да ги изсипете в две купи. Трябва да ви кажем, че общо взето е задължително да си намерите приятел или брат, сестра, с който да си правите гирляндата, просто е по-забавно. Иначе за самата направа отрежете дълго парче от конеца и го вденете в иглата. След това изравнете конеца от двете страни, все едно имате просто два конеца.

Завържете края им на възел, така че да не изпадат боровинките и пуканките и просто започнете да нижете. Взимате пуканка, бавно я прокарвате през иглата и продължавате надолу, докато стигне до възела. След това взимате боровинка и правите същото докато стигне до пуканката. После пак пуканка и пак боровинка. А може да редувате и три пуканки и три боровинки, или пък по две. Както ви харесва повече!

Става интересна и чудесна гирлянда! И не забравяйте, че докато я изработвате хапването от материалите е задължително! ;-)



Коментари
1 коментар

Larisa Rusinova, 10 г.,

Публикувано на 08.01.2018

Тези неща са много интересни когато няма какво да правя правя такива неща

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град