фокуси

Начало | фокуси | С малко фокуси и една чаша можете да победите гравитацията

С малко фокуси и една чаша можете да победите гравитацията

Аз детето | 2018-06-04

С малко фокуси и една чаша можете да победите гравитацията

Всеки знае, че гравитацията е силата, която ни крепи здраво стъпили на земята и не може да бъде нарушена по никакъв начин. Тя е невидимата непобедима сила, която прави живота ни по-лесен. Това наистина е така! Защото няма как да не сте чували колко трудно е на космонавтите да се къпят, да се хранят и дори да спят, когато са на мисия и около тях няма почти никаква гравитация. Днес обаче е един много специален ден, защото ще успеете да нарушите силата на гравитацията. Вярно, не съвсем наистина, но това ще знаете само вие! Вие сте фокусникът, така че тайната ще е само ваша, а за вашите приятели и семейство ще изглежда така все едно знаете някаква дълбоко пазена тайна, с която можете да накарате тази природна сила да действа по малко по-различен начин.

Искате ли да научите един страхотен фокус, благодарение на който ще можете да закрепите чаша вода върху карта за игра при това на ръба на картата. И нито тя ще мръдне или ще се сгъне, нито чашата ще падне. Тогава е време да научите един нов фокус! Особено сега – лятната ваканция е най-подходящото време за овладяване на някоя и друга интересна магия! Така че извадете вълшебните пръчки и да се захващаме!

За този така интересен фокус ще ви трябват просто 2 карти за игра, ножица, прозрачно тиксо и чаша с вода. Най-добре ще е все пак чашата да е пластмасова, защото всичко може да се случи.

Всъщност в този фокус всичко опира до подготовката на картите. Така че тук трябва да внимавате най-много, да направите всичко правилно и накрая фокусът ще е изненадващ и невероятен! Лесно е – просто следвайте стъпките.

1. Разрежете на две половини едната карта по дължина. Хубаво е да я разрежете горе-долу по средата. Не е нужно да мерите с нещо специално, просто гледайте.

2. Отрежете парче прозрачно тиксо дълго колкото отрязаната карта и го залепете по дължината ѝ върху отрязания ръб.

3. След това залепете половината карта за гърба на здравата по средата. Това направете като просто сложите картата легнала, а ръбът трябва да е по средата и го залепвате с парче тиксо по цялата дължина. След това внимателно повдигнете половината карта и вижте дали се крепи така застанала нагоре. Ако не, то облепете с още малко тиксо. Целта е да стои права върху средата на цялата карта. Нещо като парчето, което крепи рамка за снимки права!

Това е! Сега е време за фокуси!

Сложете картата изправена пред публиката си с лице. Направете го така че да не видят какво имате зад нея. В действителност картата ще се крепи на половинката, която залепихте. После напълнете пластмасовата чаша с вода. До половината ще е достатъчно и я закрепете на ръба на правата карта. По всякаква логика картата би трябвало да се огъне и чашата да падне... Но това е света на вашите фокуси, а в него всичко е възможно! Работете и върху добра презентация – историята, която разказвате, докато изпълнявате своя фокус ще го превърне от добър във велик!

Снимки: The Magic Tricks For Kids

С карти можете да опитате и още няколко интересни фокуса:
Вълшебното отгатване с карти
Най-великият фокус с карти в света
Знаех си, че ще избереш тази карта!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град