зоокът

Начало | зоокът | Приятелството между куче и коте пламнало от пръв поглед

Приятелството между куче и коте пламнало от пръв поглед

Аз детето | 2016-08-19

Приятелството между куче и коте пламнало от пръв поглед

Котките и кучетата не се обичат – това е общоизвестен факт, който дори и бебетата знаят или поне беше факт досега. След изключителната история, за която ще ви разкажем, никой не може да докаже, че това е вярно. Дори и най-добрият зоолог би се смаял и би размислил дали да не хвърли дипломата си или поне да не направи един опреснителен курс. Само вижте!

Джеси е мило и добро куче, което цялото семейство много обича и обгръща с пълното си внимание всеки свободен час. Получава дълги разходки, лакомства, весели игри и баня. Един ден обаче в къщата ѝ попада нов домашен любимец – котето Кода. Семейството го намира малко и безпомощно на улицата и няма друг избор, освен да го прибере, дори и само за известно време, докато му намерят дом. Семейството се опитва да раздели двете животни още от самото начало, защото знае, че котките и кучетата не се обичат. Но се случва нещо, което никой не е очаквал. Джеси и Кода се харесват още от пръв поглед и разбират, че ще са приятели завинаги. В същия този момент става ясно, че Кода ще остане не само няколко месеца в семейството и че Джеси няма да позволи тя да бъде дадена на друг при никакви обстоятелства. В момента, в който някой непознат се приближи до котето, кучето започва да лае и не дава дори да го пипне с пръст.

„Тяхната връзка е уникална, те са приятели и обичат да си играят заедно“ – споделя Емили, една от стопанките на двете животинчета. „Те обичат да правят заедно всичко, което е невероятна гледка, дори и за нас.“ – казва още тя.

Джеси винаги е била много спокойно и добродушно куче, а също и много енергично, точно като малко дете и играе непрекъснато, никога не изпуска шанса за игра, дори и да е след полунощ. Понякога толкова играе, че изтощава дори самите си стопани. Сега обаче тя е повече от щастлива, че има приятел, който е също като нея. Макар и да е „заклет враг“. Тя постоянно носи някакви играчки на котето, а любимите ѝ занимания, в които и то се включва с удоволствие са тичане около къщата, игра с опашка и дори пиене на вода от градинския маркуч. Кода и Джеси обичат да са заедно навън и да си играят, а докато Джеси плува, малкото коте я наблюдава от брега и чака да се върне. На последната почивка на семейството на море, кучето дори се съгласило да носи Кода на гърба си, за да може и тя да види морето отблизо. Снимката е повече от доказателство за това и за тази необикновена история.

Макар кафявото куче да е с около 6 години по-голямо от котето, то е също толкова енергично и е повече от щастливо, че има не само толкова добър приятел, но дори и истинска сестра от друга майка. :-)

Снимки: Instagram



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град