Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (втора част)

Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (втора част)

Аз детето | 2016-09-23

Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (втора част)

Знаете ли, че Google не е просто търсачка, не е просто нещо, което използваме, за да търсим най-различни неща в интернет. Това е цяла компания, фирма, за която работят много умни хора, които измислят какви ли не чудесии – приложения, игри, операционна система, че дори и самодвижещи се коли. Ето например ако не подозирате, трябва да знаете, че повечето от вас, които имат смартфон, могат да го използват с пълна сила благодарение на Google, защото операционната система, с която работи са я измислили те. Тези от вас, които редовно следят сайта ни са вече наясно с тези неща, защото миналия път се опитахме да ви запознаем с едно твърде любопитно и много интересно приложение направено точно от тях. Става дума за „Google Earth“. Благодарение на него можете да разгледате цялата планета Земя, че дори и някои части от Космоса, докато седите пред компютъра или сте вперили поглед в смартфона, а дори можете да научите нещо. Няма как да намерите по-интерактивна и полезна „игра“. Надяваме се, че те зи от вас, които прочетоха първата част от нашето представяне, са си прекарали добре, карайки самолет или виждайки какво е да си на връх Еверест. Сега обаче е време и за втората част от предложенията, които са не по-малко изумителни.

Отидете в миналото почти като с машина на времето

„Google Earth“ разполага с фантастична „машина на времето“, която можете да използвате, за да отидете в миналото или евентуалното бъдеще. С тази функция можете да проверите всичко: от това как е изглеждал кварталът или улицата на която живеете преди да се родите, до това как би могла да изглежда в близко или далечно бъдеще. Това ще ви позволи и да видите как са се развивали много от градовете с течение на времето и неусетно ще научите и малко история! Всеки път, когато приложението ви заведе в миналото или бъдещето, ще видите малка икона, като часовник, в долната част на екрана, заедно с годината, в която можете да видите изображението. Кликнете на годината и готово, вече пътувате! Можете да изберете дори деня, когато искате да отидете!

Ето и най-интересните места, които на нас ни направиха впечатление:

  • Старите София и Пловдив – учудващо, но можете да видите как са изглеждали градовете преди 60 и повече години. Можете да проследите как са се разраснали и как са изникнали и били построени там сградите, които днес познаваме.
  • Дубай – Дубай е един от най-бързо развиващите се градове в света и „Google Earth“ лесно може да ви покаже защо е така! Опитайте да намалите мащаба на различните и толкова красиви сгради в Дубай и ще видите как са били построени, а дори има включени интересни и малко познати факти за града, които ще ви помагат в разходката.
  • Ню Йорк в бъдещето – дали ще има летящи коли или пък направо космически кораби и как би изглеждал един град след 200 години можете да видите, когато оставите приложението да ви отведе 200 години напред в Ню Йорк.

Полетете към звездите

Изненадвате ли се, че „Google Earth“ може да ви заведе в Космоса без скафандър и ракета, ей сега веднага! Просто кликнете на View > Explore > Sky, за да видите как изглежда Космосът, когато сте в самия него и как се вижда Земята оттам. Този мигновен полет към звездите може да бъде и чуден начин да научите повече за тях и различните съзвездия, които те образуват. В секцията Database Sky в панела Layers има много интересна и интерактивно направена информация за най-известните на човечеството съзвездия. Можете да учите за тях така, все едно някой учител направо ви е завел близо до тях и ви разказва приказка.

След това можете дори да поиграете в Космоса с играта „Намери съзвездието“, която ще ви предизвика на една звездна космическа криеница!

Вижте как изглежда всичко през деня и през нощта

По подразбиране приложението ви показва всичко, както изглежда през деня. Но ако отидете на View > Sun можете като истински господар на времето да кажете на Слънцето да изгрее или да залезе. Може това да не ви се струва кой знае колко интересно, но ви съветваме да опитате. Нямате си и на представа колко по-различно, хипнотизиращо и вълшебно изглеждат някои обекти през нощта. Ето ви за доказателство две снимки от парка Йосемити:

Това е от нас за днес. Смятаме, че ви дадохме достатъчно занимание за свободното време. За да не ставаме прекалено досадни, опитайте тези неща и очаквайте и трета и последна част от нашата вълнуваща среща с „Google Earth“.

Първата част можете да видите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град