любопитно

Начало | любопитно | Осиротели гепардчета си имат куче за бавачка

Осиротели гепардчета си имат куче за бавачка

Аз детето | 2016-03-25

Осиротели гепардчета си имат куче за бавачка

Сега ще ви запознаем с невероятната история на едни новородени гепардчета. Тя има тъжно начало и изключително и неочаквано хубав и очарователен край. Честно казано, макар ние хората, да се смятаме за най-умните същества обитаващи тази планета, все още има много неща, които бихме могли да научим от животните. Само вижте!

В зоологическа градина в Синсинати (САЩ) се раждат пет малки очарователни гепардчета и това е голяма радост за всички, особено за служителите на зоопарка. Но радостта внезапно е помрачена след като се оказва, че майка им с големи усилия и труд е успяла да даде живот и на петте си малки. Въпреки неуморните грижи на хората, тя не издържа раждането и скоро след това умира и оставя своите новородени. За съжаление понякога така се получава в живота и въпреки това малките получават всички грижи, че даже и повече от своята нова космата бавачка – австралийската овчарка Блейкли.

Блейкли всъщност е мъжко куче, но с готовност приема новите си приятели като свои собствени деца и им дава необходимата родителска ласка всеки ден. Той живее в зоологическата градина отдавна и е участвал в отглеждането на много от питомците там. Затова гледачите са го завели при гепардчетата с надежда, че той ще ги нагушка и ще им помогне да започнат да се движат. Разбира се, Блейкли успява да направи това, а успява и много повече.

„Първата му работа беше да ги остави да го налазят“, разказва главната гледачка Доун Страсър. „Те трябва да се движат, за да се тонизират мускулите им и нашият помощник се справя отлично с тази задача!“

Петте гепардчета се развиват добре с помощта на Блейкли и на хората. Те вече са отворили очите си, имат апетит и дори се опитват да ходят и излизат навън, разбира се под строгия родителски поглед на Блейкли.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град