любопитно

Начало | любопитно | С нетърпение очакваме новата поредица на Рик Риърдън „Скритият оракул“, а вие?

С нетърпение очакваме новата поредица на Рик Риърдън „Скритият оракул“, а вие?

Аз детето | 2016-03-28

С нетърпение очакваме новата поредица на Рик Риърдън „Скритият оракул“, а вие?

Всички запалени любители на четенето често твърдят, че Рик Риърдън е новият автор, подобен на Джоан Роулинг, а често и че е по-добър от нея. Разбира се ние няма как да ги сравняваме, защото харесваме и двамата изключително много. Всеки, който не е чел поредицата за Хари Потър или пък тази за Пърси Джаксън може само много да съжалява какво е изпуснал. Магии, битки, обикновени момчета и момичета със суперсили, малко любов и много приключения – какво повече може да иска човек от една книга. Хубавото е, че при Рик Риърдън книгата не е само една. Той пише много и за наша радост те стават все по-интересни и по-вълнуващи, всяка е по-добра от предишната. Затова никак не е чудно, че вече нямаме търпение да дойде 17-ти май, тогава излиза и новата книга на писателя, която носи тайнственото и загадъчно заглавие „Скритият оракул: Изпитанията на Аполон“. От всичко дотук става ясно едно – отново ще имаме богове, изпитания, магия и много приключения. Имаме и още причини да очакваме новият роман, ето ги и тях.

Първото изречение от първата страница ни кара да настръхнем

„Как може да се накаже безсмъртен?“ – загадъчно и леко страшно започва книгата си Риърдън. „Като го превърнеш в човек!“ – продължава с простите, но вещаещи вълнения изречения авторът. Разбира се няма да ви развалим удоволствието от четенето, ако разкрием нещо от заплетения и изпълнен с обрати сюжет. Става дума за двама богове – Зевс и Аполон. Зевс и синът му Аполон имат сериозен спор и накрая Зевс решава, че трябва да накаже сина си, но няма да го изпрати в божествената му стая, нито ще му забрани да пипа небесния си таблет, наказанието е далеч по-лошо. 4000-годишното божество изведнъж ще бъде запратено на земята и ще се приземи право в центъра на Ню Йорк, като обикновено момче без сили и без нищо. Сега какво ще прави? Първо, трябва да се научи как да оцелява като човек, второ, да намери начин да се върне при другите богове и трето, да се пази от същите тези богове и чудовища, които знае, че съществуват. Аполон бързо осъзнава, че не може да направи всичко това сам и му остава едно-единствено нещо, да потърси лагера на Пърси Джаксън и колкото и унизително да е за един бог, да помоли за помощ. Това е само първата страница от книгата, представяте ли си какво следва? Как да не се вълнува човек.

Практически имаме чисто нов герой

Всеки прочел дори няколко странички написани от Риърдън знае, че той просто е майстор на измислянето на интересни герои. Кой може да забрави Пърси Джаксън, Анабет, Магнус Чейс или дори мрачния Нико? Вярно, че сме срещали Аполон много пъти, защото е бог, но на практика той сега ще бъде един чисто нов герой след като вече е човек. Така че сме сигурни, че ни очакват много нови изненади с него.

Пърси Джаксън и всички други герои отново ще са тук

Макар да е нова поредица, след като се говори за богове, няма как да не се явят и добре познатите ни любимци. Ще има моменти, в които ще се срещаме с всички главни герои от „Боговете на Олимп“, което е просто чудесно. Докато Аполон се учи как да живее в новия си свят, той ще се нуждае от помощта на много стари познайници от „Лагера на нечистокръвните“ и лагер „Юпитер“.

Естествено, новата книга ще предложи и много повече от това, но не искаме да ви го разкриваме, защото то трябва да се преживее, не може да се разкаже. Сега остава да имаме още малко търпение и да изчакаме датата 17-ти май, когато ще излезе и на български език.Коментари
3 коментара

Dimitrinka Kostadinova , ,

Публикувано на 28.03.2016

da

Iva Nikolaeva, 12 г.,

Публикувано на 03.05.2016

А кога ще е откриването на книгата и къде?

От редакцията: Книгата ще бъде в книжарниците на български език от 14-ти май, но за официално откриване нищо не се знае, може и да няма. Ако има ще напишем. :-)

Анонимен , ,

Публикувано на 02.02.2020

Обичам книгите на чичо Рик! Страхотно е да намеря публикацшя за него тук! Всъщност, след като видях една в сайта Ви започнах да чета "Хари Потър". Но чичо Рик е на друго ниво! Но ОБОЖАВАМ една негова поредица, която е в сянката на Пръси Джаксън - "Магнус Чейс и боговете на Асград". На всеки, който се е насладил и обикнал Пърси, препоръчвам да прочете Магнус Чейс, според мен е дори пъти по-добра!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град