любопитно

Начало | любопитно | Забавни факти за новия и щур филм „Зоотрополис“

Забавни факти за новия и щур филм „Зоотрополис“

Аз детето | 2016-03-07

Забавни факти за новия и щур филм „Зоотрополис“

„Зоотрополис“ като никой друг филм превзе боксофиса в България и заслужено се превърна в най-касовата анимационна премиера на „Дисни“ у нас за всички времена и най-касовата премиера в България от началото на годината. С приходи от почти 420 хил. лв. за три дни филмът спечели българската публика и изпревари предишния номер едно – „Замръзналото кралство“. Приключенията на полицай Джуди Хопс са разсмели и развълнували над 45 000 души в цялата страна в празничния уикенд. Безстрашният заек, която не се спира пред нищо, за да сбъдне мечтата си и да стане полицай, беше озвучен от чаровната Поли Генова, а с гласовете си във филма се включиха и Боги от БГ Радио и Александър Сано от „Под прикритие“.

У нас „Зоотрополис“ детронира още един първенец, събаряйки „Ной“ от позицията на най-касова премиера през март на всички времена с близо 4 000 зрители повече. Приключението в мегаполиса на животните заслужи още две титли – лентата е третата най-касова премиера на филм на „Дисни“ за всички времена у нас. Отстъпва единствено на Междузвездни войни: Силата се пробужда и Карибски пирати: В непознати води. Филмът се нарежда и на трето място като най-гледана премиера на анимация в България на всички времена.

Но какво го прави толкова впечатляващ? Тези от вас, които са го гледали вече знаят и сигурно се усмихват като си спомнят любимите си моменти от него, които са не един и два. А за останалите от вас ще предложим няколко изумителни факта за филма, с които да ви впечатлим и привлечем към дивия и интересен свят на „Зоотрополис“!

1. В града на животните има много животни

Ако трябва да бъдем по-точни цели 64 вида. Най-готиното е, че всеки един е уникален – точно както хората по света. Всеки жител на Зоотрополис си има свой характер, начин на обличане и изразяване и някои... хм... специфични животински черти.

2. Създателите на героите са се вдъхновили от класически приказки при създаването на Белуитър

За тези от вас, които все още не знаят, да кажем, че Белуитър е една сладка овчица с тъничък гласец и дебело руно, която непрестанно ходи затрупана с папки и листа, просто защото като асистент на кмета има много работа. След като веднъж я видите във филма, тя сигурно ще ви напомни на няколко героя едновременно – Кенга от „Мечо Пух“, майката от приказката за „Вълкът и седемте козлета“ и дори малко на Хагрид от филмите за Хари Потър. Това са приказките вдъхновили аниматорите.

3. Хора за цял град

От аниматорите до озвучаващите актьори общо 550 човека са участвали в създаването на филма. Представяте ли си как един малък град се събира, за да създаде анимационен филм. Точно това е станало по време на създаването на „Зоотрополис“.

4. Уникални тоалети



Цели шест уникални тоалета са били измислени и нарисувани за асистентката на кмета – ефирна рокля, красив костюм, спортно сако, това са само част от специално измислените за Белуитър тоалети.

5. Като Муфаса

Помните ли Муфаса – кралят на всички от „Цар Лъв“ и баща на Симба? Е той е и първообразът или направо да кажем прародителят на кмета на града Леодор Лайънхарт, който е автор на „мантрата“, от която се ръководи Джуди Хопс: „В Зоотрополис всеки може да бъде всичко.“


6. Козината е важна

Козината в „Зоотрополис“ е много важна. Поне ние се убедихме в това, след като разбрахме, че аниматорите са прекарали повече от 10 часа, за да проучат как козината на всяко животно пада в реалния свят, какъв цвят е и как се движи на силен вятър.

7. Реализмът е важен

Макар че животните тук са по-скоро като хора, създателите на филма не са пропуснали да оценят факта, че трябва да има и малко реализъм във всичко. Така че заедно с аниматорите са прекарали още дълги часове наблюдавайки животни в естествената им среда и дори са ходили в Кения, за да ги наблюдават.

8. Ленивците са най-капризни



Тези от вас, които са гледали филма или пък забавното клипче с работещите в полицейския участък ленивци, несъмнено са разбрали, че те са едни от най-големите и забавни звезди във филма. Но се оказва, че са и най-трудните за анимиране. Хората работили по тях признават, че това са били най-трудните им за очовечаване герои, заради своите бавни движения и специфични черти. Повече от половината време за създаването на целия филм е отишло именно за тях.

9. Голямо рисуване

Повече от 80 процента от рисуваните гори, обекти и сгради всъщност не са използвани във филма. Това е така, защото всички са се опитали да създадат това, което ще подхожда най-много на животните във филма и затова са рисували всяка идея, която им хрумне.

10. Най-дългият филм

Това със сигурност не бихте го забелязали, просто защото филмът е толкова хубав, че ще мине като миг, но „Зоотрополис“ е вторият най-дълъг филм на „Дисни“ досега – цели 108 минути напрегнати приключения, забавления и весел смях.

Вижте още:
„Зоотрополис“ през погледа на Джуди Хопс
Отговорете на въпроса и спечелете оригинални награди от филма „Зоотрополис“



Коментари
2 коментара

рени , ,

Публикувано на 08.03.2016

Този филм е много интересен! Аз вече съм го гледала.

verjiniq vasilev, mlada г.,

Публикувано на 10.03.2016

prekrasen film

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град