сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Оригинална новогодишна рисунка

Оригинална новогодишна рисунка

Аз детето | 2017-12-28

Оригинална новогодишна рисунка

Макар Коледа да дойде и да си отиде толкова бързо, празниците през декември все още не са приключили. Тепърва ни предстои най-вълнуващия момент – посрещането на Нова година, така че все още има какво да очакваме с нетърпение. А защо да не си създадем и малко приятно настроение отново, новогодишно, защо да правим специална украса само за Коледа, можем да си направим такава и за Нова година. Ние лично харесваме и нея много – тогава е единственото време от годината, в което можем да стоим до по-късно без родителите да ни обясняват как трябва да си лягаме, нали? А и как можем да искаме да си легнем точно по това време, когато очакваме всички фойерверки и красоти, които ще ни очакват в небето. А искате ли да си имате такива красиви фойерверки в стаята. Тогава ги нарисувайте, знаем една лесна, ефектна и оригинална техника, с която ще станат като истински и сега я споделяме с вас.

Необходими материали:

  • темперни бои – червена, зелена, жълта и бяла
  • ножица
  • 4 ролки от тоалетна хартия
  • лист за рисуване
  • 4 пластмасови чинии

Какво се прави:

Първо подгответе мястото, на което ще рисувате. Трябва да е маса и общо взето да я постелите с нещо отгоре, защото ще има много боя. След това сложете във всяка чиния темперна боя. Ако искате да е по-шарено можете да използвате и повече цветове, но тогава ще ви трябват и повече чинии. След това се заемете с ролките от тоалетна хартия. Те ще са вашите ефектни четки. Нарежете половината от ролката на ленти с различна големина, както виждате на снимката. Лентите трябва да се задържат на ролката, затова не ги отрязвайте целите. Също така както казахме е добре да са с различна дебелина, за да се получи по-интересно. Това е и най-трудната част. След като го направите, започва купонът.

Потопете всяка „четка“ в боята. След това я сложете върху листа хартия и просто леко завъртете. Слагайте всеки цвят на едно и също място, за да се получи ефектът. След това оставете да изсъхне и сте готови. Ако имате и нещо блестящо, можете да поръсите на места с него. Ще се получи още по-голям ефект.

Какъв резултат само, точно като истински фойерверки!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град