сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За щастлива Коледа подарете обемна картичка с Рудолф!

За щастлива Коледа подарете обемна картичка с Рудолф!

Аз детето | 2017-12-11

За щастлива Коледа подарете обемна картичка с Рудолф!

Кой пък не обича малкия сладък Рудолф? С този червен нос е един от любимите символи на Коледа, а и нали знаете, че е любимото еленче на Дядо Коледа! Един подарък винаги може да бъде още по-хубав ако имате и Рудолф към него! Сега ако си мислите, че искаме да подарите истинския Рудолф, това няма как да стане. В момента той заедно с другите елени има и ще има много работа. Пък и все още не сме открили вълшебната отвара с която да го призовем. Вместо това ще ви покажем един лесен начин по който да направите обемна картичка с Рудолф, която ще е идеалното допълнение към всеки подарък. Може дори самата тя да е подаръкът, защото ръчно направените картички са си истински съкровища!

За тази разкошна картичка ще ви трябват:

  • принтер или молив
  • бяла хартия
  • цветен картон – цвета изберете вие
  • цветен маркер – отново по ваше усмотрение
  • ножица
  • лепило
  • кафяви пастели

Това е и се прави толкова лесно!

Първото, което трябва да направите е или да си принтирате нашия шаблон върху бял лист хартия или да го прерисувате. Можете да се справите и с двете неща, сигурни сме!

След това оцветете еленчето по подходящ начин: кафяво, с бежов рог и муцунка и разбира се не забравяйте червения нос. Кръгчетата, които виждате също оцветете в кафяво. Трябва да са точно осем на брой. Ние използвахме пастели, защото имат наситен цвят и няма нужда да съхнат като водните боички, но ако пък на вас ви харесват повече – можете и с тях! Не забравяйте и онези квадратчета – те са краката. Горната им по-малка част е хубаво да боядисате в черно.

Докато еленчето изсъхне подгответе картичката. Сгънете цветния картон по средата на две равни части и нарисувайте нещо коледно по него. Ние опитахме с елхички, но не ни се получиха така добре и затова накрая се спряхме на сладки малки звездички, но вие можете да нарисувате всяко коледно нещо, което ви харесва.

След като сте готови изрежете еленчето. Внимателно – не трябва никъде да има излишна хартия. Изрежете и 8-те кръга, те са много важни. Сега залепете еленчето от лявата страна на картичката. Така че правоъгълната част да се доближава до сгъвката. Най-лесно ще е ако намажете еленчето с лепило и леко притиснете. Оставете да изсъхне за малко, а през това време не си мислете, че ще скучаете.

Сгънете всяко кръгче на две по средата и след това ги залепете едно за друго. Лесно е – както си е сгънато намазвате едната страна на кръга и отгоре залепяте другия. Това правите с всички осем. След това залепвате тези кръгчета за картичката. Тук идва и най-тънкият момент, залепете ги точно на сгъвката и при това така че да се намират и до главата на еленчето. След това леко ги разперете ако е необходимо. Под така направените кръгчета залепете и двете крачета.

Накрая остава картичката и лепилото по нея да изсъхне за 5-10 минути. Сега можете да напишете и интересно коледно послание. Ако пък не искате и без послание става толкова хубаво!

Сигурни сме, че няма да направите една такава картичка, а много за всички роднини и приятели. Точно това правихме ние в неделния ден!

Още вълшебни коледни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град