приказки от деца

Начало | приказки от деца | Неочакван коледен подарък

Неочакван коледен подарък

Арзу Аднан | 2014-12-20

Неочакван коледен подарък

Аз бях едно обикновено момиче. Всичко беше наред докато се събудих тази сутрин...! Събудих се. Разбира се, както винаги първата ми работа е да отида до банята. Отидох аз, но какво да видя? Погледнах се в огледалото и видях, че имам голяма бяла брада, бяла коса и очила. Доста се учудих. След като си свърших работата в банята отидох да се обличам. Отворих си гардероба и видях че имам около 5 костюма на Дядо коледа. Нямах друг избор, освен да облека един от костюмите. Помислих, че това е просто сън. Приготвих си раницата и тръгнах за училище.
Когато излязох от вкъщи се озовах на някакво бяло място и точно пред мен имаше някаква голяма сграда. Реших да вляза, но там ме пресрещна някакъв мъж и ми каза, че не се допускат хора маскирани като Дядо Коледа в работилницата без доказателство че този човек е самият Дядо Коледа. Аз както винаги си пъхнах ръцете в джоба и напипах някакъв лист, когато го извадих този човек че учуди доста и грабна листчето от ръката ми. Започна да ме бута на някъде. Минахме през една шарена врата, а зад нея имаше около 200 джуджета и няколко машини. Тогава вече повярвах, че съм Дядо Коледа.

Джуджетата ме заведоха в моята стая, а там видях много голям списък с исканията на децата. Отне ми поне 6 часа за да прочета всичко. След това без да исках натиснах някакво копче и пред мен изскокна някакъв компютър на който имаше списък с добрите и лошите деца през годината. Имаше много добри деца и николко лоши, дори и аз бях в послушните и в списъка с желанията. Когато излязох от стаята си видях, че никое от джуджетата не работи, а Коледа е едва след 4 дни. Аз им се развиках да включват машините и да се залавят на работа. Извадих списъка и дадох на всяко джудже да направи поне по 100 играчки и разбира се и аз направих няколко! Никак не беше лесно, но аз бих направила всичко за децата, само за да са щастливи! Най-накрая дойде и Коледа.

Вечерта към 23 часа потеглихме с елените ми: Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф към градовете. Обикаляхме около три-четири дни, но всички деца си получиха подаръците. Никога през живота си не съм очаквала, че някога ще съм Дядо Коледа! Както казват хората  "По Коледа се случват чудеса".

Аз се събудих. Отидох до Коледната ни елха, а там беше моят подарък! :)

Участва в „Ако бях Дядо Коледа... – коледният конкурс на Az-deteto.bg



Коментари
1 коментар

Арзу Аднан, 12 г.,

Публикувано на 20.12.2014

Аз както винаги си пъхнах ръцете в джоба и напипах някакъв лист, когато го извадих този човек че учуди доста и грабна листчето от ръката ми. - В това изречение имам грешка,много съжелявам..Вместо се , съм писала че ...

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град