приказки от деца

Начало | приказки от деца | Коледната мечта на Анна

Коледната мечта на Анна

Мария Каменска | 2014-12-21

Коледната мечта на Анна

Имало някога един добър старец на име Дядо Коледа. Той живял в неговата работилница на Северния полюс, заедно с неговите помощници – елфите. Те изработвали всякакви подаръци за децата. Всяка година на 24-ти декември в полунощ той раздавал подаръци на малчуганите. Едно малко дете на име Анна мечтаело, поне един път да бъде Дядо Коледа. Тя имала един плюшен Дядо Коледа, който носела навсякъде.

Една декемврийска вечер тя седяла близо до прозореца в стаята си и държала играчката. Изведнъж играчката засияла, огряла цялата стая и Анна се озовала пред прага на работилницата на Дядо Коледа. Момиченцето отворило вратата и видяло всичките елфи на мястото, където изработвали подаръците. Но много я заинтересувало една бяла врата на която пишело ,,Дядо Коледа". Тя тръгнала към вратата и почукала. Отвътре се чул глас:
– Кой е?
Анна не знаела какво да каже затова направо влязла. Там видяла стареца на един стол, отишла при него и казала:
– Аз съм Анна.
– Приятно ми е Анна! Как се озова тук? – попитал той.
Момичето му разказало всичко. Тогава Дядо Коледа я помолил за помощ:
– Слушай Анна, моята съпруга Баба Коледа е много болна и трябва да се грижа за нея, а остават само два дни до празника.И скаш ли ти да раздадеш подаръците?
– Да! Винаги съм си мечтала за това! – възкликнала тя.
Дядо Коледа ѝ показал как се управлява шейната и и казал всичко, което трябва да знае. Оставали броени минути до тръгване. Анна вече се подготвяла. На тръгване казала на стареца:
– Ще се погрижа всички деца да получат каквото искат.
Тръгнала и започнала да раздава подаръците. Раздала всички подаръци и се върнала в работилницата.

Дядо Коледа и благодарил за помощта, но Баба Коледа била още болна. Там нямало лекарства, ала за щастие Анна знаела една рецепта за вълшебен чай. Приготвила го, дала го на болната старица да пийне и тя веднага оздравяла. Дядо Коледа казал на Анна:
– Ти раздаде подаръците, помогна на съпругата ми да оздравее, сега аз трябва да направя нещо за теб. – Всичко, което исках се сбъдна. Искам само семейството ми да бъде щастливо и да се върна у дома.– отвърнала тя.
Анна си взела довиждане с всички и тогава пак се озовала при прозореца в своята стая. Ако аз бях Дядо Коледа щях да изпълня всички желания на децата.

Участва в конкурса  „Ако бях Дядо Коледа... – коледният конкурс на Az-deteto.bg"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град