приказки от деца

Начало | приказки от деца | Подарък за всеки

Подарък за всеки

Юлияна Петрова | 2014-12-19

Подарък за всеки

Далеч в студената Лапландия, живея аз Дядо Коледа. От стотици години обикалям цялата земя и подарявам подарък на всяко едно дете по света. Тази година със Снежанка и моите работници джуджетата решихме за 25 декември (Коледа) на всяко едно дете да дадем един IPhone плюс подарък от писмото, което те са ми изпратили. Но тази година забелязах, че писмата ми са с едно по-малко, защото едно дете не беше решило какво иска за Коледа и не ми беше написало писмо. Реших да му подаря IPhone и кола с дистанционно. За сестричката му Поля решихме една кукла Елена. За родителите му Иван и Вероника решихме да направим децата им щастливи, но те не искаха само да направим децата им щастливи, те имаха още едно желание да бъдат цялото семейство заедно по празниците.

В коледната нощ когато всички спяха аз обикалях света и оставях подаръци под елхите на децата, след като стигнах до къщата на Поля и Алекс, видях че Поля не спи, а ме чакаше и държеше в едната си ръка чиния със сладки, а в другата чаша прясно мляко. Изчаках я да заспи, за да оставя подаръците. Когато тя заспа, аз влязох и ги оставих. На сутринта реших да отида до къщата на Алекс и Поля да видя дали им харесват подаръците. Като погледнах през прозореца видях, че Поля много хареса нейния подарък, но Алекс не беше доволен от своя. Зачудих се, защо не го харесва нали момчетата на неговата възраст обичат коли с дистанционно и iphone. На следващата година се надявам да получа писмо от Алекс. Тази 2015 година отново не получих писмо от Алекс, но получих от сестричката му Поля. Момиченцето искаше плюшена играчка делфин, който издаваше звуци. Родителите им отново искаха децата им да бъдат щастливи и да бъдат цялото семейство заедно. Моите джуджета за Алекс тази година изработиха хеликоптер с дистанционно. В коледната нощ първо отидох в къщата на Поля и Алекс. Оставих подаръците под елхата и си тръгнах.
На сутринта бях решил да отида при тях да видя дали си харесват подаръците. Надзърнах, но прозореца и видях, че те си харесват подаръците, а родителите им  Иван и Вероника бяха доволни да виждат децата си щастливи. В този ден разбрах, че за всеки един човек си има подходящ подарък, а за децата е най-подходяща играчка.   
 



Коментари
1 коментар

Павче , 13 г.,

Публикувано на 21.12.2014

те да се радват, че са две деца, толкова е гадно да си единствено дете

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град