Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Майк и Съли – вижте как започна всичко в "Университет за таласъми" 3D

Майк и Съли – вижте как започна всичко в "Университет за таласъми" 3D

Аз детето | 2013-06-13

Майк и Съли – вижте как започна всичко в "Университет за таласъми" 3D

Преди да отидат в най-голямата фабрика за писъкопреработване – Таласъми ООД, Майк Вазовски и Джеймс П. Съливан, станал известен като Съли, имат бурно колежанско минало. Смахнати партита, среднощни шегички и може би поне малко учене, бележат годините им в Университета за таласъми.

За всеобща изненада преди да станат неразделни приятели и професионалисти в улавянето на писъци, Майк и Съли съвсем не са били близки. От първия момент, в който се срещат в университета става ясно, че са коренно различни и не могат да се понасят. В бурния свят на университетското братство Майк и Съли съвсем не са сред най-готините студенти.

„Те ще се изправят пред всички в университета в състезание по плашене – нещо като Олимпийски игри.” споделя за историята Били Кристъл, който отново озвучава Майк. „Ще трябва да мобилизират нещо като отбор от всички зубъри и да ги научат да бъдат страшни”.
Кристъл разкрива още един детайл от перипетиите на Съли и Майк: „В Университет за таласъми, те са на по 18 и както много от другите чудовища, още не са се „дипломирали” от пубертета си. Моят герой например си има личен прислужник.”

Още от времето, в което е бил малко чудовище, Майк Вазовски мечтае да стане Плашещо чудовище, а никой не знае по-добре от него, че най-добрите идват от Университета за таласъми (УТ). Още през първият семестър в УТ, плановете на Майк претърпяват драматичен обрат когато пътя му се пресича с готиния Джеймс П. Съливан, популярен в университета като Съли и роден да бъде Плашещо чудовище. Постоянният дух на съперничество между двамата почти излиза от контрол и те се оказват изключени от най-елитната Плашеща програма в университета. Ситуацията става още по-неприятна, когато Майк и Съли осъзнават, че ще им се наложи не само да работят двамата заедно, но и с куп странни чудовища – несретници... ако те изобщо успеят да свършат нещо.

"Университет за таласъми" е режисиран от Дан Скалън („Колите“), а продуцент е Кори Рай („В небето“, „Фаноменалните“, „Таласъми ООД“). Музиката е дело на новака в рокендрол Залата на славата и носител на множество награди Ранди Нюман („Таласъми ООД“, „Играта на играчките 3“).

Световната и българска премиера на филма е на 21 юни 2013 г. в 3D кината.



Коментари
1 коментар

gergana , 17 г.,

Публикувано на 30.12.2013

Kak. da otgovoria na. vuprosite?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град