приказки от деца

Начало | приказки от деца | Малката русалка Пепеляшка

Малката русалка Пепеляшка

Ралица Райчева | 2011-05-10

Имало едно време една русалка на име Пепеляшка. Тя имала седем сестри: Снежанка, Аврора, Ариел, Бел, Мулан, Ясмина и Рапунцел. Пепеляшка била много добра в пеенето. Ходила по концерти и всички много я обичали.

Един ден тя изпила някаква отвара и се превърнала в човек. Косата й от кестенява станала руса. Една вещица я хванала. Заключила я в една висока кула. Направила магия косата й да стане много дълга.

Минали дни и Котаракът в чизми дошъл да я спаси. Хвърлил своето дълго въже и Пепеляшка се спуснала по него. Извадил от чантата си ножица и отрязал косата й. Тя се качила в каретата му и той я завел в една зала с много рокли. Избрала една светло синя с диаманти. След това я завел на един бал. Щом влязла, принцът се влюбил в нея. Поканил я на танц. Тя се съгласила, но станало 24 часа и Пепеляшка тръгнала да бяга. Изтървала пантофката си. Седемте джуджета я намерили и я дали на принца.

На следващия ден принцът тръгнал да я търси. Много момичета се престрували на нея, но пантофката не им ставала. Влязъл в малката колиба на Пепеляшка. Щом тя обула пантофката, принцът разбрал, че това е неговата принцеса. Оженили се и живели дълго и щастливо.

Прочетете още:
Трите прасенца, медената питка и седемте козленца



Коментари
2 коментара

зара тиянова, 8 г.,

Публикувано на 30.10.2011

*хубава приказка.

рени един кеограм брашно, не г.,

Публикувано на 07.04.2013

аз рени се занимавам обичам да играя на вън със топка да си плувам да си играя

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град