сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Малка очарователна фея от шишарка и още нещо

Малка очарователна фея от шишарка и още нещо

Аз детето | 2018-11-27

Малка очарователна фея от шишарка и още нещо

Вероятно сте забелязали, че природните материали са едни от най-добрите за изработването на интересни и готини нещица. Същото смятаме и ние, а в комбинация с малко изкуствено произведени неща се получават прекрасни сувенирчета. Днес ще ви дадем идея точно за едно такова прекрасно нещо. Първо обаче да ви попитаме: обичате ли феите?

Феите са мънички същества, които живеят в короните на дърветата, в чашките на цветята, в градините. Всяка фея живее в своето цвете, растение или дърво и расте заедно с него, като трябва да се грижи за него и да му осигури достатъчно слънчева светлина и вода. Феите са добрички и услужливи, макар и от време на време малко палави. Всяка фея си има неповторим характер, но всички си приличат по няколко неща. Обичат музиката и танците и все си търсят повод да се съберат и да празнуват. Най-много обичат чаените партита, защото им харесва да приготвят вкусни ястия и напитки. Но от всичко това феите най-много обичат да радват децата и да носят любов.

След всичко това вече сте убедени защо сме развълнувани да ви дадем тази идея за направа на малка очарователна фея. Направо да започваме вече!

Необходими материали:

  • шишарка
  • дървено мънисто
  • боя
  • четка
  • клечка за зъби
  • филц в червено и розово
  • ножица
  • лепило
  • панделка или прежда

 

Направата и е доста приятна и интересна:

Първото с което трябва да започнете е да нарисувате лице на вашата фея. Лично ние решихме, че ще е най-сладка ако оцветим цялата горна част на мънистото в кафяво, след което направихме малко криви линии с четката, за да има нашата фея бретон. Решихме, че с четка няма да се получи добре, затова потопихме единия край на клечка за зъби в черна боя и с нея нарисувахме очи и мила усмивка. След това оставихме готовото личице настрана да изсъхне и се заехме с останалата част.

Много е важно за всяка фея да има и сладки крилца, затова решихме, че след това ще подготвим и тях. От розов филц изрязахме две сърца, а от червен две по-малки. С помощта на лепило залепихме малките червени сърца в розовите и крилцата бяха готови, само трябваше да ги оставим за пет минути лепилото да ги стегне малко. След това дойде време и за сглобяването на феята.

Отново с лепило прикрепихме крилцата към задната страна на шишарката, а самите крилца залепихме откъм долната част на сърцето. Така се получиха прекрасни крилца. След това в мънистото промушихме малко панделка и я завързахме отгоре, така че после да можем да закачим на достойно място нашата фея. След което залепихме и главата за горния край на шишарката.

Можете да оставите феята и така, но понеже на нас ни беше останал още филц, решихме да добавим и детайли с които да стане още по-прекрасна. Изрязахме малко червено сърце, което залепихме по средата на шишарката, а от розовия – малка сладка коронка и пак я залепихме. Оставихме цялото това произведение да изсъхне за 20 минути и готово.

Нашата малка очарователна фея е готова да разпространи сладостта и любовта по света! Идеална е и за подарък на мама, баба или скъпа приятелка, приятно творене!

Вижте още:
Човечета от шишарки
Феи и вещици – забавна игра за момичета



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град